Ο καιρός στην Κρήτη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, αλλά με… βροχές στο νησί

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, αλλά με… βροχές στο νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη και την Ελλάδα

Περαιτέρω άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες φτάνοντας κατά τόπους τους 27 - 29 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, ωστόσο, σύμφωνα με το meteo.gr, τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει αστάθεια στα ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν δηλαδή τοπικοί όμβροι ή τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα στα ορεινά τμήματα, ενώ την Τετάρτη είναι πιθανό να  επηρεάσουν και αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. 

(Οι μέγιστες θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν την Τετάρτη)

Στην Κρήτη, πάντως, παρά το ότι η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου, σε αρκετές περιοχές του νησιού, αναμένονται βροχοπτώσεις.

Ενδεικτικά, ο καιρός σε περιοχές της Κρήτης:

Ηράκλειο: Μέχρι τους 24 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία την Τετάρτη, όποτε και θα υπάρξει αραιή συννεφιά. Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου, με τον ουρανό να είναι συννεφιασμένος τις μεσημβρινές ώρες και τους (βορειοδυτικούς ανέμους) να φτάνουν τα 5 Μποφόρ.

Χανιά: Καθαρός θα είναι ο ουρανός στα Χανιά την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις, κατά τις μεσημβρινές ώρες. Και τις δύο ημέρες οι άνεμοι θα πνέουν στα 5 Μποφόρ.

Ρέθυμνο: Αραιή συννεφιά θα επικρατήσει στο Ρέθυμνο την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να φτάνουν τους 23 και 22 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 Μποφόρ.

Άγιος Νικόλαος: Αραιή συννεφιά θα επικρατήσει στον Άγιο Νικόλαο την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη, ωστόσο, αναμένονται βροχοπτώσεις αργά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσεις τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Ιεράπετρα: Αραιή συννεφιά αναμένεται στην Ιεράπετρα την Τετάρτη και την Πέμπτη. Το μεσημέρι της Πέμπτης, δε, αναμένεται βροχή. Η θερμοκρασία θα φτάσει, την Τετάρτη, τους 23 βαθμούς και την Πέμπτη, τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Σητεία: Αραιή συννεφιά την Τετάρτη και την Πέμπτη, με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να φτάνουν τους 25 βαθμούς, την Τετάρτη, και τους 23 βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη.

Τυμπάκι: Αραιή συννεφιά την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Τυμπάκι. Στους 21 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη και στους 22 την Πέμπτη.

Αγία Βαρβάρα: Στους 22 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ωστόσο, από το μεσημέρι έως το απόγευμα της Πέμπτης, αναμένονται βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Πρέβελη: Στους 25 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, Τετάρτη και Πέμπτη. Την Πέμπτη, αναμένεται συννεφιά στην περιοχή.

Σφακιά: Μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία την Πέμπτη, ενώ, την Τετάρτη, οι μέγιστες τιμές θα «αγγίξουν» τους 24 βαθμούς. Αραιή συννεφιά και τις δύο ημέρες.

Μπείτε ΕΔΩ για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τον καιρό σε Κρήτη και Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News