Κρητικιά που ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Όλα θυμίζουν «πόλη φάντασμα»

Κρήτη
Κρητικιά που ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Όλα θυμίζουν «πόλη φάντασμα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελληνίδα Ορσαλία Δέσκου, περιγράφει την κατάσταση φιλοξενούμενη στο «Καλό Μεσημέρι».

«Πόλη φάντασμα» θυμίζει η μαγική πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού, με τους πολίτες να στέλνουν SMS για μετακινήσεις που αφορούν φαρμακεία και σούπερ μάρκετ καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα για σωματική άσκηση, όπως περιέγραψε στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου, η Ελληνίδα Ορσαλία Δέσκου, η οποία διαμένει εδώ και αρκετά χρόνια με την οικογένεια της , στην πόλη Al Ain.

« Στο Ντουμπάι , είναι ακόμη αυστηρότερα τα μέτρα.  Έχουν «κλείσει» και τις παραλίες» ανέφερε η κ. Ορσαλία Δέσκου, η οποία αναφέρθηκε στα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στη μάχη κατά του κορωνοϊού, καθώς η ενημέρωση του κόσμου ήταν συνεχής ενώ τα μέτρα εφαρμόστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

« Αρχές Φεβρουαρίου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου έκλεισαν αξιοθέατα, μουσεία, σχολεία, πάρκα κ.α.  Μάλιστα, όσοι δουλεύουν κάνουν τεστ κορωνοϊού, κάτι που αυξάνει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες» επεσήμανε η ίδια, σχολιάζοντας ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Όπως εκτιμά η κ. Ορσαλία Δέσκου, τις επόμενες βδομάδες πρόκειται να χαλαρώσουν τα μέτρα στα εμπορικά κέντρα στη Νέα Υόρκη της Ερήμου – το Ντουμπάι, καθώς ξεκίνησε ήδη ξεκίνησε να γιορτάζεται το Ραμαζάνι από τους μουσουλμάνους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις καλές σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδας καθώς και στη μεγάλη δωρεά υγειονομικού υλικού, 11 τόνων που έφτασε πρόσφατα στη χώρα μας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Καλό Μεσημέρι».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News