Κρήτη

Ένωση Καταναλωτών: Επιστολή στο Γεωργιάδη για την τιμή των οξυμέτρων

Αναφέρουν πως η τιμή έχει «τετραπλασιαστεί», μετά την πανδημία του κορωνοϊού

Επιστολή στον τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στέλνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αναφορικά με τις τιμές στα παλμικά οξύμετρά.

Η Ένωση, επικαλείται καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες «η τιμή στα οξύμετρα  έχει τετραπλασιαστεί, από την τιμή, πριν κορωνοϊού εποχή.

Επί μήνες, τα διαφήμιζαν στην τηλεόραση και σε διάφορες ιντρνετικές σελίδες, προς 9,90 €.  Μόλις άρχισε η πανδημία του κορωνοϊού, εκτόξευσαν την τιμή, τέσσερις φορές πάνω και σήμερα πωλούνται στα 39.90 € και 49,90 €», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

«Εμείς, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μετά την τοποθέτηση του καθηγητή Επιδημιολογίας κ. Τσιοδρα ότι δεν είναι απαραίτητη η αγορά του οξυμέτρου από κάθε ένα από μας αλλά ότι μπορούμε να κάνουμε την μέτρηση αυτή μέσω του γιατρού μας η του φαρμακείου, καλούμε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στην προμήθεια αυτού του οξυγονομετρητη. Να το αγοράζουν από πιστοποιημένα καταστήματα, το δε Υπουργείο Ανάπτυξης, να προβεί σε απαραίτητους ελέγχους για τυχόν αισχροκέρδεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια