Οι Επισιτιστικοί Σύλλογοι της Κρήτης ζητούν μέτρα στήριξης για την επιβίωσή τους

Κρήτη
Οι Επισιτιστικοί Σύλλογοι της Κρήτης ζητούν μέτρα στήριξης για την επιβίωσή τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αιτήματα των επισιτιστικών συλλόγων τόσο σε πανελλαδικό και σε τοπικό επίπεδο - Τι συζήτησαν πανελλαδικά σε τηλεδιάσκεψη

Τη δική τους αγωνία για τις επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον κλάδο τους, εκφράζουν σε επιστολή τους προς τον περιφερειάρχη Κρήτης οι Επισιτιστικοί Σύλλογοι της Κρήτης.

Το μέλλον τους όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν προβλέπεται δυσοίωνο για έναν από τους κλάδους που απασχολεί πάνω από 27.000 υπαλλήλους και έναν από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας.

Οι Επισιτιστικοί Σύλλογοι ζητούν μία σειρά μέτρων στήριξης για να μπορέσουν να ανακάμψουν και να επιβιώσουν.

Αναλυτικά, αναφέρουν:

«Όπως καλά γνωρίζετε οι επιχειρηματίες του κλάδου μας βιώνουν με τον πιο επώδυνο τρόπο μια πρωτοφανή παγκόσμια κρίση εξαιτίας της πανδημίας του COVID 19 όπου θα επιφέρει ανυπολόγιστο οικονομικό κόστος μέχρι το κλείσιμο των επιχειρήσεων μας σε αρκετούς από εμάς.

Λόγω ότι το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο και λόγο του ότι τα αναγκαστικά μέτρα - που προβλέφθηκαν ως προσωρινά - δεν διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση την βιωσιμότητά μας.

Με δεδομένου λοιπόν ότι ο κλάδος απασχολεί πάνω από 27.000 υπαλλήλους και είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο ζητάμε την υποστήριξη σας με τα κάτωθι 7 σημεία επανεκκίνησης.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

1- Μείωση του φορολογικού συντελεστή σε όλη την εστίαση στο 6% & 13%

2- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% και με ανώτατο πλαφόν κόστους ανά υπάλληλο του επισιτιστικού κλάδου τα 250€

3- Μηδενικά ενοίκια για την περίοδο που τα καταστήματα εστίασης έμειναν κλειστά με κρατική εντολή και -40% καταβολή μέχρι τέλος του έτους

4- Κεφάλαιο επανεκκίνησης για όλα τα καταστήματα εστίασης στο 3% του ετήσιου τζίρου του 2019 και με ανώτατο πλαφόν τα 8000€,ως έκτακτη ενίσχυση

5- Επέκταση χορήγησης 800ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ατομικών επιχειρήσεων αλλά και όλων των μορφών εταιριών(ΟΕ, ΕΕ. Κτλ) ανεξαρτήτως αριθμού προσωπικού.

6- Την καταβολή της καθαρής αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεπικοινωνιών καθ’ όλη τη διάρκεια που επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές

7- Υπαγωγή των υποχρεώσεων που θα δημιουργηθούν σε καθεστώς 48 δόσεων

Σε τοπικό επίπεδο.

  1. Την ένταξη μας σε μεμονωμένα προγράμματα καθαρά για τον επισιτιστικό κλάδο για (Προβολή- γαστρονομία - ψηφιακής δικτύωσης-υγειονομικής περίθαλψης κ.λπ.)
  2. Επιχορήγηση των Δήμων για απαλλαγή από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για όλο το 2020 και επανεξέταση για επιπλέον μείωση για τα επόμενα έτη.

10.Απαλλαγή από τον φόρων παρεπιδημούντων που είναι 0.5 κ 5% αντίστοιχα στα μεγάλα κέντρα διασκεδάσεως.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε τη υποστήριξη σας και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε με τον καλύτερο τρόπο, όπως πάντα στα δίκαια αιτήματά μας για να μπορέσουμε την επόμενη μέρα να επανακτήσουμε την βιωσιμότητά μας και να συνεχίσουμε να είμαστε ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας.

  1. Σύνδεσμος επισιτισμού και διασκέδασης του Ν. Ηρακλείου, Πρόεδρος Μαρία Αντωνακάκη.
  2. Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας (Εμμανουήλ Αγγελάκης)
  3. Σύλλογος Εστίασης Ν. Χανίων (Βασίλης Οικονομάκος)
  4. Σωματείο Καφέ - Εστίασης Ιεράπετρας (Μανώλης Μιχελαράκης)

Σωματείο εστίασης

  1. Δήμου Ρεθύμνης (Ανδρέας Κλαψινός)
  2. Σύλλογος ιδιοκτητών καταστημάτων κοινωνικής εστίασης Δυτικής Κρήτης (Μανώλης Γεραιουδάκης)
  3. Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου (Κωστής Ζαχαριάς)».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News