Κρήτη

Επίδομα ενοικίου ζητούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Κρήτης – Μαζεύουν υπογραφές

Έχουν συγκεντρώσει, ήδη, υπογραφές για την καταβολή επιδόματος ενοικίου

Υπογραφές συγκεντρώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Κρήτης, προκειμένου να δοθεί επίδομα ενοικίου με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση, λόγω της ζημιάς που έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, από την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν στη σχετική τους ανακοίνωση οι Φοιτητικοί σύλλογοι Πανεπιστημίου Κρήτης: Ψυχολογίας, CSD, Βιολογικού, Εστιών Πολυτεχνείου Χανιά

Επιμένουμε στο αίτημα μας καθώς  η μείωση των ενοικίων κατά 40% που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν αφορά όλους τους φοιτητές και δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα . Δεν καλύπτει επίσης μια σειρά συναδέλφων που δεν νοικιάζουν το σπίτι στο όνομα τους ή που δεν έχουν συμβόλαιο, αλλά και αυτούς που οι γονείς τους δεν ανήκουν στις «πληττόμενες ομάδες».

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προσπαθεί να περάσει με κλειστές σχολές και σχολεία , εν μέσω πανδημίας νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, ανοίγοντας την πόρτα στα δίδακτρα, χωρίς να έχει λύσει τα ουσιαστικά προβλήματα των φοιτητών, κάνοντας μόνο τα χατίρια των επιχειρηματικών ομίλων φέρνοντας τα πανεπιστήμια στα μέτρα τους.

Αντί να κλείνει μπίζνες εκατομμυρίων με κλινικάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται ακόμα και την πανδημία. Να πάρει έκτακτα μέτρα για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι.

Οι υπογραφές για το επίδομα ενοικίου στους φοιτητές συγκεντρώνονται ΕΔΩ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια