default-image

17χρονη από τη Λέρο στην Κρήτη με πυρετό - Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο

Κρήτη
17χρονη από τη Λέρο στην Κρήτη με πυρετό - Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν φύγει από την Λέρο εστάλη δείγμα από την 17χρονη στο Παστέρ το οποίο και βγήκε αρνητικό.

Μια 17χρονη μεταφέρθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής με Super Puma της πολεμικής αεροπορίας από το νησί τις Λέρου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζέλειου νοσοκομείου, κ. Τερζάκη, η γυναίκα  έφθασε στο Ηράκλειο με πυρετό 39 °C και αμέσως μεταφέρθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας όπου και νοσηλεύεται, αφού έχει αυξημένες ανάγκες οξυγόνου.

Από την γυναικα έχει ήδη ληφθεί δείγμα που έχει σταλεί στο εργαστήριο Ιολογίας του ΠΑΓΝΗ, με δεδομένο ότι από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε και αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ekabkritis, το περ ιστατικό διακομίστηκε στο Βενιζελειο νοσοκομείο Ηρακλείου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τηρώντας πιστά το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε τέτοιες διαδικασίες και με συνοδεία Ιατρού για περαιτέρω αντιμετώπιση.

Πριν φύγει από την Λέρο εστάλη δείγμα από την 17χρονη στο Παστέρ το οποίο και βγήκε αρνητικό ενω με την οικογένεια της κοπέλας, έχει ήδη έρθει σε επαφή και η Δοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη.

Στο μεταξύ, ένα 5χρονο παιδάκι από τον καταυλισμό των Ρομά στο παλιό ΞΕΝΙΑ στον Καρτερό Ηρακλείου, συνοδευόμενο από την μητέρα του, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο καθώς θεωρήθηκε σε πρώτη ως ύποπτο κρούσμα,.

Όπως  έγινε γνωστό, το ανήλικο φέρει συμπτώματα εμπύρετης ιογενούς γαστρεντερίτιδας και απο την ειδική μονάδα παρακολούθησης ύποπτων περιστατικών κορωνοϊού στο ΠΑΓΝΗ, πλέον νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική ου ΠΑΓΝΗ,  σε απομόνωση.

Ενώ και η μαμά του βάσει πρωτοκόλλου, παραμένει προληπτικά στον ειδικό θάλαμο απομόνωσης του ΠΑΓΝΗ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News