Βροχερός ο καιρός στην Κρήτη – Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Κρήτη
Βροχερός ο καιρός στην Κρήτη – Τι προβλέπει η ΕΜΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε φαίνεται να «φτιάχνει» ο καιρός;

Το «μένουμε σπίτι» ευνοούν, αν μη τι άλλο, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Κρήτη, σήμερα, Παρασκευή, αλλά και το Σαββατοκύριακο, αφού είναι πιθανή η εκδήλωση τοπικών βροχών.

Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου, στην Ελλάδα θα πνέουν άνεμοι που θα φτάνουν μέχρι και τα 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία, σήμερα, Παρασκευή, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.

Ειδικότερα, με τοπικές βροχές ξεκινάει η Παρασκευή στην Κρήτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Το Σάββατο, δεν αναμένονται βροχές στο νησί μας, ωστόσο, η ΕΜΥ κάνει λόγο για πιθανότητα βροχοπτώσεων την Κυριακή.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σάββατο: Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός στην Ελλάδα το Σάββατο, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Κυριακή: Στα κεντρικά και βόρεια θα είναι γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, γρήγορα όμως από τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ενημερωθείτε για τη συνεχή εξέλιξη του καιρού ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News