Καιρός: Από τον ήλιο & την ζέστη, στις βροχές & την πτώση της θερμοκρασίας

Κρήτη
Καιρός: Από τον ήλιο & την ζέστη, στις βροχές & την πτώση της θερμοκρασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα και αύριο

Μουντό σκηνικό του καιρού αντίκρυσαν με το "καλημέρα", σήμερα οι Κρητικοί που χθες απολάμβαναν τον ήλιο και γενικότερα τις καλές καιρικές συνθήκες.

Τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα πρόσκαιρα στην Κρήτη, ενώ αύριο αναμένεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου σημειώνοντας αισθητή πτώση,

Να σημειωθεί ότι χθες, σε αρκετές περιοχές του νησιού η θερμοκρασία άγγιζε και ξεπερνούσε τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου λόγω των ισχυρών ανέμων που θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ: «καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση

Πέμπτη 23-04-2020

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

 Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Hπείρου.

Δείτε εδώ πώς εξελίσσεται ο καιρός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News