Κρήτη

7η ΥΠΕ: Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας στο κέντρο «Ζωοδόχος Πηγή»

Πολύπλευρες δράσεις αναπτύσσει το Κέντρο - Πρόγραμμα ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων

Τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δ/ντης της «Ζωοδόχου Πηγής» Χρήστος Τζαμούσης. Η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στις σημαντικές και πολύπλευρες δράσεις που αναπτύσσει το Κέντρο, καθώς και στο πρόγραμμα των ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων που αναπτύσσονται για την ενίσχυση της αυτονομίας των 50 περίπου εξυπηρετούμενων εφήβων και ενηλίκων με αυτισμό ή/και νοητική υστέρηση.

Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ενδυνάμωση, η προαγωγή της αυτονομίας, αλλά και η διασφάλιση του δικαιώματος στην ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αυτισμό και νοητική υστέρηση, μέσω των τριών ΣΥΔ (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) που η «Ζωοδόχος Πηγή» λειτουργεί στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας λόγω νέου κορωνοϊού, όπως ενημέρωσε ο κ. Χρήστος Τζαμούσης, «οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας, του Κέντρου Ημέρας, των Εργαστηρίων μας και οι αθλητές του Αθλητικού Ομίλου "Μένουν Σπίτι", όμως εμείς είμαστε εδώ! Οι εργαζόμενοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας των δομών μας βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τους ωφελούμενους και τις οικογένειες τους, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία, λόγω των συνθηκών, παρέχουμε στους διαμένοντες στις 3 υποστηριζόμενες στέγες μας».

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη από την μεριά της συνεχάρη το Δ/ντή του Κέντρου «Ζωοδόχος Πηγή» για το σημαντικό έργο που επιτελούν ως ομάδα, υπογραμμίζοντας τη διάθεση της να συμβάλλει στην επίλυση των όποιων θεμάτων τους, που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών υγείας και διευκόλυνσης πρόσβασης σε αυτές. Επίσης η κα Μπορμπουδάκη, στηρίζοντας την προσπάθεια των εργαζομένων στις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, έναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού, παρέδωσε μέσα ατομικής προστασίας, όπως μάσκες και γάντια, στον Δ/ντή του Κέντρου «Ζωοδόχος Πηγή», δηλώνοντας ότι θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια