Με αφορμή το θάνατο του Δημήτρη Κορνάρου: «Σε κάθε χωριό ένας απινιδωτής»

Κρήτη
Με αφορμή το θάνατο του Δημήτρη Κορνάρου: «Σε κάθε χωριό ένας απινιδωτής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει στην ανάρτησή της η Ρίτα Αλμπαντάκη, συγγενής του εκλιπόντος.

Στην αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός απινιδωτή και μιας ομάδας εκπαιδευμένων εθελοντών σε κάθε χωριό αναφέρεται με ανάρτησή της στο Facebook η πρώην παρουσιάστρια της "ΚΡΗΤΗ TV" και δημοτική υπάλληλος Ρίτα Αλμπαντάκη, με αφορμή τον αδόκητο χαμό του εξαδέλφου της Δημήτρη Κορνάρου.

Στην ανάρτησή της αναρωτιέται αν ο ξάδερφός της θα είχε καταφέρει να σωθεί σε περίπτωση που υπήρχαν αυτές οι προϋποθέσεις και συγκινεί με τον ευθύ τρόπο της.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με αφορμή τον πρόωρο και άδικο θάνατο του ξαδέρφου μου Δημήτρη Κορνάρου, πρέπει όλοι μαζί να λάβουμε μέτρα από μόνοι μας για την αγορά στο χωριό μας εξωτερικού απινιδωτή, για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες απώλειας από ανακοπή, καθώς επίσης και να φροντίσουμε για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα απαρτίζεται από άτομα με γνώσεις στις πρώτες βοήθειες, ώστε οι άνθρωποί μας να μη μένουν για ώρα χωρίς τις βασικές πρώτες βοήθειες μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ. Δεν ξέρω αν ο ξάδερφός μου θα είχε καταφέρει να παραμείνει στη ζωή εάν υπήρχαν αυτές οι προϋποθέσεις. Ποιος άλλωστε μπορεί να το προβλέψει... Όμως ας γίνει ο θάνατός του η αφορμή για να σωθούν άλλες ζωές!

Δυστυχώς μπορεί να συμβεί σε όλους μας, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση. Γι' αυτό η ύπαρξη απινιδωτή σίγουρα είναι σημαντική σε κάθε χωριό και το να εκπαιδευτούν κατάλληλα εθελοντές. Το κόστος είναι μικρό, όμως σωτήριο αν κάποιος παρουσιάσει καρδιακό επεισόδιο. Πρέπει να εμποδίσουμε μελλοντικά την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Κανένα χωριό χωρίς απινιδωτή. Ελπίζω όλοι σας να αγκαλιάσετε την προσπάθεια και όσοι επιθυμείτε να το κάνετε γνωστό».

Ο Δημήτρης Κορνάρος ήταν ένας από τους ανθρώπους του πολιτισμού της Κρήτης  που "έφυγε" αναπάντεχα προδομένος από τη καρδιά του. Ο Δημήτρης Κορνάρος, ο μπροστάρης του Θεάτρου των Αγρών, ο παθιασμένος κρητικός, ο ακτιβιστής με το μεστό λόγο και την καθάρια σκέψη « έσβησε» ανήμερα της Μεγάλης Τετάρτης , σε ηλικία 62 ετών προδομένος από την καρδιά του. 

Δείτε εδώ την ανάρτηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News