Ποταμιές: Σοβαρή κατολίσθηση σε παραλίμνιο δρόμο – Έκλεισε λόγω επικινδυνότητας

Κρήτη
Ποταμιές: Σοβαρή κατολίσθηση σε παραλίμνιο δρόμο – Έκλεισε λόγω επικινδυνότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάτοικοι από Γωνιές και Αβδού τώρα αναγκάζονται να κάνουν πολύ μεγάλη διαδρομή για να πάνε προς Χερσόνησο

Σοβαρή κατολίσθηση συνέβη σήμερα, με βράχους να πέφτουν στον παραλίμνιο δρόμο από Ποταμιές προς Αβδού, εκεί που πριν από ένα μήνα είχε πέσει ένας βράχος. Τότε είχαν ζητηθεί από τον ΟΑΚ δύο μηχανήματα ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα αλλά αυτά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν.

Έτσι σήμερα, ανήμερα της ημέρες του Πάσχα, ήρθε η αστυνομία και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Χερσονήσου. Αποφασίστηκε να κλείσει ο δρόμος λόγω επικινδυνότητας. Από την Τρίτη θα ξεκινήσουν μάλλον οι εργασίες.

Από αυτό το δρόμο εξυπηρετούνταν κυρίως οι κάτοικοι από Γωνιές και Αβδού και τώρα αναγκάζονται να κάνουν πολύ μεγάλη διαδρομή για να πάνε προς Χερσόνησο.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, σε δημοσίευση του αναφέρει πως:

«Μετά την πρωινή κατολίσθηση, το πρανές ανάντι είναι εξαιρετικά ασταθές με συνεχείς μικροκατολισθήσεις. Μετά την επίσκεψη του Αντιδημάρχου κ Μπάτση καθώς και του προέδρου της Κοινότητας Γωνιών κ. Καλογερακη εκλήθη η Αστυνομία η οποία και προχώρησε στο κλείσιμο του δρόμου για λόγους ασφαλείας από την διασταύρωση των Ποταμιών μέχρι την διασταύρωση των Ασκών. Προφανώς όσοι έχουν προορισμό το Αβδού, τις Γωνίες και το Οροπέδιο Λασιθίου, θα πρέπει να πηγαίνουν μέσω Μοχού ή μέσω του δρόμου Μαλίων - Κρασίου μέχρι νεοτέρας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News