Κρητικός Ιερέας στην Ουτρέχτη: Το πένθος για εμάς είναι διπλό

Κρήτη
Κρητικός Ιερέας στην Ουτρέχτη: Το πένθος για εμάς είναι διπλό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πρωτόγνωρο Πάσχα με κλειστές εκκλησιές ζουν ιερείς και κάτοικοι, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Ολλανδίας - της Ουτρέχτης - , όπως περιέγραψε στο «Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου, ο Κρητικός ιερέας στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πατήρ Αλέξανδρος Πιτσικάκης.

 « Το πένθος για μας είναι διπλό.  Δεν λειτουργούμε, δεν διαβάζουμε τα Δώδεκα Ευαγγέλια, δεν στολίσαμε επιτάφιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρητικός Ιερέας, με καταγωγή από τον Κρουσώνα, σημειώνοντας ότι παρακολουθούν τις Ιερές Ακολουθίες από το διαδίκτυο και την Τηλεόραση, από άλλες περιοχές και ότι την ημέρα της Ανάστασης, θα ψάλλουν το Χριστός Ανέστη, από το σπίτι.

Ερωτηθείς από την Ιωάννα Μαλέσκου για το πως κυλά η καθημερινότητα στην Ουτρέχτη, εν μέσω της Πανδημίας του Κορωνοϊού, ο Κρητικός Ιερέας ανέφερε ότι η κυκλοφορία είναι ελεύθερη και ότι μπορούν οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους , καθώς είναι ανοικτά, ορισμένα καταστήματα.  Ωστόσο, οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι ότι θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις του ενάμιση μέτρου.

Μέχρι το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, οι νεκροί από Κορωνοϊό στην Ολλανδία, ανέρχονται σε 3.459 ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 30.449.

 Ο πατήρ Αλέξανδρος Πιτσικάκης διαμένει εδώ και 2 χρόνια στην Ουτρέχτη με την οικογένεια του, με τον ίδιο να περιγράφει πόσο δεμένοι είναι οι άνθρωποι μεταξύ τους καθώς και οι άνθρωποι που απαρτίζουν την Ενορία.  «Νιώθουμε σαν μεγάλη οικογένεια», σημείωσε.

 Στην Ουτρέχτη διαμένουν 5.000 Έλληνες, με την Εκκλησία να βρίσκεται στο πλευρό και των Ελλήνων πολιτών.

 Δείτε το απόσπασμα από το «Καλό Μεσημέρι»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News