Κρήτη

Είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες Ρομά στην Κρήτη

Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής σε καταυλισμούς Ρομά σε Ηράκλειο και Χανιά

Είδη πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής, όπως αντισηπτικά, χαρτικά, απορρυπαντικά, χλωρίνες και σαπούνια, δόθηκαν στις οικογένειες Ρομά σε Ηράκλειο και Χανιά.

Στα Χανιά

Στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες Ρομά που ζουν στους καταυλισμούς των περιοχών Νεροκούρου και Τσικαλαριών, προχώρησε σήμερα μέσω των υπηρεσιών του ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων. Η παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης αφορούσε αντισηπτικά, χαρτικά, απορρυπαντικά, σκούπες και ασβέστη, ενώ στις οικογένειες των Ρομά δόθηκαν και ποσότητες κρέατος.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη τα είδη δόθηκαν με απόλυτη τάξη και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης σε περίπου 50 οικογένειες Ρομά που ζουν στους δύο καταυλισμούς. Όπως είπε η ίδια, το κόστος της προμήθειάς τους καλύφθηκε από κονδύλια που δόθηκαν στον δήμο από το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο Ηράκλειο

Ο Δήμος  Ηρακλείου, μέσω του Παραρτήματος Ρομά  του Κέντρου Κοινότητας, έχει ενημερώσει από τις πρώτες κιόλας ημέρες της πανδημίας COVID-19, τους κατοίκους του καταυλισμού, στην περιοχή Δύο Αοράκια, αναφορικά με την λήψη μέτρων προστασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Έτσι ξεκίνησε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου η τμηματική διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής στους κατοίκους του καταυλισμού, από τον Δήμο Ηρακλείου.

Πρόκειται για χλωρίνες, πράσινα σαπούνια και κρεμοσάπουνα που θα καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ αύριο, Μεγάλη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί μυοκτονία που θα θωρακίσει τον καταυλισμό για όλο το έτος. Αύριο θα γίνει και η επαναληπτική απολύμανση ενώ οι απολυμάνσεις θα επαναλαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση.

(Φωτογραφίες από τη διανομή στις οικογένειες Ρομά Χανίων)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια