Πώς είναι η ζωή στην Ισπανία μέσα από «τα μάτια» ενός Κρητικού

Κρήτη
Πώς είναι η ζωή στην Ισπανία μέσα από «τα μάτια» ενός Κρητικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τιμολέων Αντωνάκης περιγράφει την κατάσταση εν μέσω πανδημίας στην εκπομπή « Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου.

Στο παραθαλάσσιο θέρετρο Marbella της Ισπανίας, με τους άδειους δρόμους, λόγω κορωνοϊού, «ταξίδεψε» μέσω της τεχνολογίας η εκπομπή « Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου, η οποία συνομίλησε με τον Κρητικό κ. Τιμολέων Αντωνάκη, ο οποίος μετέφερε το κλίμα, τις καταθλιπτικές εικόνες, τα αυστηρά μέτρα και τις αλλαγές στην καθημερινότητα τους.

 «Τα παιδιά δεν επιτρέπεται να βγουν από την εξώπορτα, ενώ μόνο ένας γονέας επιτρέπεται να πάει σούπερ μάρκετ, φαρμακείο ή νοσοκομείο.

Μάλιστα, αν κάποιος κατευθύνεται προς το σούπερ μαρκετ και «πέσει» σε έλεγχο της αστυνομίας, αυτόματα  «φακελώνεται» στον υπολογιστή ενώ στον επόμενο έλεγχο της Αστυνομίας,  θα πρέπει να δείξει την απόδειξη από το σούπερ μάρκετ, διότι στην αντίθετη περίπτωση, έρχεται αντιμέτωπος με πρόστιμο, ύψους 600 ευρώ.  Ενώ όσοι πετούν τα σκουπίδια, θα πρέπει να έχουν μαζί τους, το διαβατήριο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνάκης ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στη μείωση των κρουσμάτων και θανάτων από κορωνοϊό, τις τελευταίες μέρες, στη Νότια Ισπανία.

 «Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η κάθοδος των κρουσμάτων και των θανάτων», είπε ο κ. Αντωνάκης ο οποίος περιέγραψε στην Ιωάννα Μαλέσκου, τις εικόνες, οι οποίες δίνουν δύναμη και ελπίδα, όπως αυτές των Αστυνομικών οι οποίοι καθημερινά και συγκεκριμένη ώρα διασχίζουν τους δρόμους με τα οχήματά τους, υπό τους ήχους των σειρήνων , με τους αστυνομικούς να μιλάνε από το μεγάφωνο και να λένε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

 «Ακούμε τις σειρήνες, βγαίνουμε στα μπαλκόνια και χειροκροτάμε», σημείωσε ο Κρητικός ο οποίος βρίσκεται εδώ και 7 μήνες στην Ισπανία, για τις ανάγκες της δουλειάς του, καθώς όπως επισήμανε, ελληνική εταιρεία ανοίγει ξενοδοχείο, επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο «πάγωσε» ο κορωνοϊός.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News