7η ΥΠΕ: Η Δημόσια Υγεία του ευαίσθητου πληθυσμού των Ρομά είναι διασφαλισμένη

Κρήτη
7η ΥΠΕ: Η Δημόσια Υγεία του ευαίσθητου πληθυσμού των Ρομά είναι διασφαλισμένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση για θέματα υγιεινής και ασφάλειας της κοινότητας

Συνάντηση στο γραφείο της είχε σήμερα το μεσημέρι η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, τον Καθηγητή Παθολογίας- Λοιμωξιολόγο Αχιλλέα Γκίκα και τον υπεύθυνο ιατρό της Ιατροκοινωνικής Υπηρεσίας του Παραρτήματος Ρομά, του Δήμου Ηρακλείου, Παράσχο Τολούδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια της κοινότητας, τα μέλη της οποίας, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Τολούδη, ακολουθούν τις απαραίτητες οδηγίες προστασίας του ΕΟΔΥΥ, ελέγχονται και έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με το Εθνικό Εμβολιαστικό Πρόγραμμα.

Η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου κα Παπαδάκη ενημέρωσε για την παροχή μέσων ατομικής προστασίας στους κατοίκους του καταυλισμού και το πρόγραμμα απολυμάνσεων το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει.

Oι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία και σε επικοινωνία με την κοινότητα και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή εμφάνιση του νέου κορωνοϊού.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης διαβεβαίωσε ότι η Υγειονομική Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο Ηρακλείου και τον Υπεύθυνο Ιατρό κ. Τολούδη, είναι αρωγός και θα ενισχύσει κάθε δράση, διασφαλίζοντας τη Δημόσια Υγεία του ευαίσθητου αυτού πληθυσμού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News