Κρητικοί φέρνουν δωρεάν τον γιατρό…. «στο σπίτι σας» μέσω πλατφόρμας!

Κρήτη
Κρητικοί φέρνουν δωρεάν τον γιατρό…. «στο σπίτι σας» μέσω πλατφόρμας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πλατφόρμα inmed συνδέει έναν ασθενή και έναν γιατρό μέσω βιντεοκλήσης

Το γιατρό στο σπίτι μας φέρνει το InMed, μια διαδικτυακή εφαρμογή τηλεϊατρικής, που σχεδιάστηκε από Κρητικούς και η οποία φιλοδοξεί να συνδέσει ασθενείς με γιατρούς μέσω βιντεοκλήσης. Η πλατφόρμα είναι σε πρώτη φάση ανοιχτή για την εγγραφή των γιατρών.

Την ηλεκτρονική πλατφόρμα που μπορεί να συνδέσει έναν ασθενή και έναν γιατρό που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές, δημιούργησε ο Νίκος Δελιδάκης (μηχανικός βιοϊατρικής τεχνολογίας) και η ομάδα του που αποτελείται από τον Βαγγέλη Ζαχαριουδάκη (Πληροφορικής) Νίκο Παπανικολάου (βιοπληροφορικής) Γιώργο Ευσταθίου (βιοτεχνολογίας) και συνεργάτες.

Όπως αναφέρει η ομάδα που βρίσκεται «πίσω» από την προσπάθεια:

Η ομάδα του inmed.gr αναζητά εθελοντές ιατρούς που θέλουν να παρέχουν ανιδιοτελώς υπηρεσίες να μπουν και να κάνουν εντελώς δωρεάν εγγραφή στο site για να μπει σε λειτουργία και να αρχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως ένδειξη αλληλεγγύης και βοήθειας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε αυτές τις δύσκολες μέρες. 

Όταν καταφέρουμε να μαζέψουμε αρκετό αριθμό ιατρών θα μπορεί ο κάθε πολίτης να μπει στο www.inmed.gr ,να αναζητήσει βάση της ειδικότητας που επιθυμεί έναν ιατρό, να κλείσει ραντεβού μαζί του στο διαθέσιμο πρόγραμμα που ο κάθε ιατρός θα έχει δημιουργήσει ,και την ημέρα και την ώρα του ραντεβού απλά να συνομιλήσει μέσα από την σελίδα inmed.gr  με βιντεοκλήση μαζί του». 

«Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την κλινική εξέταση»

Όπως αναφέρει ο κ.Δελιδάκης: «Όλο αυτό διατίθεται στο κοινό εντελώς δωρεάν και φιλοδοξούμε να ενεργοποιηθεί η ιατρική κοινότητα προς όφελος του κόσμου.Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την κλινική εξέταση αλλά να προσφέρουμε εντελώς δωρεάν ένα είδος συμβουλευτικής ιατρικής, μια καθοδήγηση ή μια δεύτερη γνώμη είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ιατροί μπορεί να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όμως από τη άλλη διευρύνουν την φήμη τους πέρα από τα όρια της περιοχής τους.

Ο Νίκος Δελιδάκης

Αυτήν την στιγμή η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για την εγγραφή των ιατρών, το κοινό μπορεί να μπει μόνο για να ενημερωθεί και να δει υλικό και σχετικό βίντεο όχι όμως να εξυπηρετηθεί εφόσον η πλατφόρμα δεν έχει συμπληρώσει τον κατάλληλο αριθμό ιατρών για την εύρυθμη λειτουργία του site».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News