Επιστολή από ΠΕΔ Κρήτης στο υπουργείο Εσωτερικών για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

Κρήτη
Επιστολή από ΠΕΔ Κρήτης στο υπουργείο Εσωτερικών για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ζητείται από το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει σε βελτιωτικές προσθήκες στην προκήρυξη προκειμένου να απορροφηθεί το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί στο πρόγραμμα».

 Επιστολή που προσυπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΠΕΔ, Γιάννης Κουράκης και Γιάννης Μαλάνδράκης αντίστοιχα, με παρατηρήσεις  προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ απέστειλε η ΠΕΔ Κρήτης αναφορικά με το σχέδιο της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πλήρωση (2.909) θέσεων τακτικού προσωπικού Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού της Χώρας για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

 Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει την προσπάθεια των εργαζομένων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και ιδιαίτερα τώρα όπου στις δύσκολες συνθήκες εξέλιξης της πανδημίας συνεχίζουν να προσφέρουν τα μέγιστα στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας.

 Ζητείται από το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει σε βελτιωτικές προσθήκες στην προκήρυξη προκειμένου να απορροφηθεί το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί στο πρόγραμμα.

Στην σχετική επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

 Με αφορμή τη δημοσίευση του σχεδίου της προκήρυξης για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δύο χιλιάδων εννιακοσίων εννέα (2.909) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της Χώρας (Υπουργείο Εσωτερικών) για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι αλλά και βάση του με αριθμό πρωτ. 21733/6.4.2020 εγγράφου της Διεύθυνσης Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Γεν. Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο απεστάλη στους οικείους Δήμους με σκοπό την τελική διαμόρφωση του πίνακα ως προς την επιλογή  των θέσεων που σχετίζονται  με την επικείμενη προκήρυξη  του ΑΣΕΠ που αφορά το πρόγραμμα " Βοήθεια στο Σπίτι" προκύπτει η ανάγκη άμεσης προσθήκης στην υπό έκδοση προκήρυξη από το Υπουργείο σας των κάτωθι σημείων:

Από την ανάγνωση του σχεδίου της προκήρυξης αλλά και του ανωτέρου σχετικού εγγράφου προκύπτει ότι το 60% των θέσεων δύναται να καλυφθούν από υποψηφίους οι οποίοι δεν είναι μέχρι τώρα εργαζόμενοι  στο πρόγραμμα ‘’ Βοήθεια στο Σπίτι’’ δεδομένου ότι για το ανωτέρω ποσοστό των θέσεων η εμπειρία των εργαζομένων στο πρόγραμμα δεν προσαρτάται ως ειδικό προσόν αλλά εξισώνεται με την εμπειρία που μπορεί να έχει ένας υποψήφιος που έχει απασχοληθεί σε οποιοδήποτε φορέα (ιδιωτικό ή δημόσιο).

 Εάν εφαρμοστεί το παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ήδη απασχολούμενων στο πρόγραμμα θα απομακρυνθεί ύστερα από χρόνια στις θέσεις τους. 

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News