Κρήτη

Ο παθολόγος που σήμανε πρώτος συναγερμό για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, ίσως θα μπορέσουμε το Μάιο να προχωρήσουμε σε μερική άρση ξεκινώντας από τις "παρθένες" από τον κορωνοϊό περιοχές.

Ο παθολόγος και ερευνητής επιδημιολογικά των λοιμώξεων, διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιώργος Παππάς, είναι ο πρώτος γιατρός και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα που από τις 27 Ιανουαρίου είχε μετατρέψει τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σε ένα 24ωρο ημερολόγιο  για τον κορωνοϊό, όταν το ζήτημα αυτό φάνταζε σε εμάς πολύ μακρινό.

«Το δεύτερο κύμα δεν είμαστε βέβαιοι ότι  θα έρθει ωστόσο οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για τη χειρότερη εκδοχή" , τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και την Κατερίνα Σαλαπάτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο εάν εξακολουθήσει το "ήσυχο" σενάριο για την Ελλάδα ίσως θα μπορέσουμε το Μάιο να προχωρήσουμε σε μερική άρση του lockdown ξεκινώντας από τις "παρθένες" από τον κορωνοϊό περιοχές.

O ίδιος τόνισε πως τις κλινικές πληροφορίες για το νέο ιό, δεν τις μάθαμε από την Κίνα, αλλά από την Ιταλία ή τις ΗΠΑ μέσα από τις δραματικές συνέπειες αντιμετώπισης του ιού. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα δεδομένα της κλινικής εμπειρίας που έχουν αποκτήσει μέχρι στιγμής οι επιστήμονες σε ό,τι  αφορά τον κορωνοϊό και μίλησε για τέσσερις προσεγγίσεις στη θεραπεία της νόσου.

Σε ό,τι αφορά τα τεστ εξήγησε πως είναι αναγκαία για την άρση της καραντίνας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια