Κρήτη

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: «Άμεση στελέχωση με προσωπικό» - Αίτημα της Αντιπεριφέρειας προς ΥΠΕ Κρήτης

Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης προς τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό

Με σημερινή της επιστολή προς τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ. Ελένη Μπορμπουδάκη, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ζητά την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αναλυτικά η επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης έχει ως εξής:

“ Κυρία Διοικήτρια,

Όπως γνωρίζετε, η  επιδημία του Covid 19, έχει «χτυπήσει» και το Νομό Ρεθύμνου με δύο μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου .

Το Νοσηλευτικό ‘Ιδρυμα του Νομού μας, το οποίο είναι αναγκασμένο να λειτουργεί σε πρωτόγνωρες πραγματικά συνθήκες υποστελέχωσης,  ιατρικού προσωπικού – έχετε ήδη ενημερωθεί για την ανάγκη ενίσχυσής του με ειδικότητες, όπως παθολόγοι, πνευμονολόγοι,

Μάλιστα, προσαρμοσμένο στις απατήσεις της τρέχουσας συγκυρίας το Νοσοκομείο Ρεθύμνου έγκαιρά και παρά τις αδιαμφισβήτητες ελλείψεις του σε προσωπικό, αλλά και υλικοτεχνικές υποδομές δημιούργησε μια καινούρια κλινική για τη νοσηλεία των ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού.  Μία νέα   δομή, που χρειάζεται να στελεχωθεί αλλά και να λειτουργήσει λόγω της κατάστασης με ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, που είναι χρονοβόρα και ενεργοβόρα για το ελάχιστο και στα όρια της εξάντλησης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Για την προστασία της δημόσιας υγείας και για να μπορούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στους συμπολίτες μας χρειάζεται άμεση στελέχωση  του Νοσοκομείου Ρεθύμνου  και συγκεκριμένα με γιατρούς και νοσηλευτές, των οποίων την άμεση πρόσληψη σε πανελλήνιο επίπεδο έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.

Διαπιστώνουμε με χαρά ότι τα Νοσοκομεία  Χανίων και Ηρακλείου ενισχύθηκαν ήδη  με προσωπικό λόγω του Κορωνοϊού, ενώ το Νοσοκομείο Ρεθύμνου αναμένει ακόμη, παρότι έχει  κληθεί να ανταποκριθεί στη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Η πανδημία, που αναμένεται να μας κρατήσει όλους σε υγειονομική επιφυλακή για αρκετούς μήνες ακόμη, καθώς και τα ανθρώπινα όρια αντοχής  των ιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου μας, που δοκιμάζονται σκληρά, επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος με προσωπικό.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας”.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια