Ραγίζουν καρδιές τα μηνύματα για τον Κρητικό Γιώργο Νικολιδάκη που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Κρήτη
Ραγίζουν καρδιές τα μηνύματα για τον Κρητικό Γιώργο Νικολιδάκη που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ένα καινούριο ολοκαίνουριο αστέρι άρχισε να λάμπει στο ουράνιο θόλο» - Ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης

Έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό ο Κρητικός Πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης, Γιώργος Νικολιδάκης.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή το πρωί της Κυριακής, μετά από νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αττικής.

Ο Γιώργος Νικολιδάκης, ήταν Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Φυσικές Επιστήμες και προχωρημένες σπουδές στη Φυσική και στην Παρατηρησιακή Αστροφυσική.

Είχε συνταξιοδοτηθεί πρόσφατα, ενώ μάλιστα, μόλις πριν από δύο μήνες ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΕΑΠ στον τομέα της Αστροφυσικής.

Υπήρξε πρωτοπόρος ερασιτέχνης αστροφυσικός με δεκάδες δημοσιεύσεις, διαλέξεις και παρατηρήσεις αστροφυσικής.

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Κρητών Βριλησσίων, κάνει λόγο για έναν άνθρωπο «γεμάτο ζωή, δραστήριο, χαμογελαστό, με σπάνια ευγένεια».

Ενώ, τα συλλυπητήρια μηνύματα που έχουν κατακλύσει τη σελίδα της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης, «ραγίζουν» καρδιές…

Μεταξύ αυτών, οι φίλοι και γνωστοί του γράφουν:

«Χάθηκε σήμερα ένας λαμπρός συνάδελφος και ερασιτέχνης αστρονόμος. Ο Γιώργος Νικολιδάκης δεν θα ξεχαστεί πότε καθώς με το έργο του πρόσφερε πολλά στην ερασιτεχνική αστρονομία. Τα όνειρα του μόλις είχαν αρχίσει να πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια μέχρι που δυστυχώς έχασε την μάχη με τον Covid-19. Οι σύλλογοι αστρονομίας Ευρυτανίας & Φθιώτιδας εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του καθώς και στους φίλους του. Αντίο Γιώργο. Ξέρουμε ότι είσαι εκεί ψηλά σε αυτό που κοιτάμε και εξερευνάμε κάθε βράδυ και που τόσο εσύ  αγαπούσες.....»

«Από τις πρώτες ημέρες που μάθαμε ότι ο Γιώργος νοσηλευόταν είχαμε στεναχωρηθεί πολύ. Είμαστε συγκλονισμένοι..λυπόμαστε πολύ για τον άδικο χαμό του... Εκ μέρους του ΔΣ της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας "Ηρακλής" μεταφέρουμε τα συλλυπητήριά στην οικογένεια του, και σε όλους του φίλους του.  Οι αναμνήσεις από τον Γιώργο παιρνούν σε μια θέση ιδιαίτερη της σεινηδησης μας.. οι βραδιές παρατήρησης στον Πάρνωνα με το ιδιοκατασκευασμένο τηλεσκόπιο του,  συζητήσεις για την προσπάθεια του για το πτυχίο φυσικής και το μεταπτυχιακό προχωρημένων σπουδών στη φυσική στο ΕΑΠ, και κατόπιν η έναρξη για το διδακτορικό - επιλογές παράδειγματα ζωής για τους υπόλοιπους, και τελευταία τους τρόπους για την επαφή και συνεργασία με άλλους ερασιτεχνικούς συλλόγους αστρονομίας. Γιώργο θα ζεις στις μνήμες μας, καλό ταξίδι στα αστέρια που τόσο αγαπούσες και προσπαθούσες να κατανοήσεις σε πολλά επίπεδα.»

«Είμαι συγκλονισμενη. Τόσο αναπάντεχο και άδικο. Καλό ταξίδι Γιώργο στ'αστερια και τους γαλαξίες. Θερμά συλλυπητηρια στην οικογένεια του.»

«Δυστυχώς έφυγε ένας από τους σημαντικούς και βαθείς γνώστες της ερασιτεχνικής αστρονομίας. Πρόεδρος μας ,φίλος μας, κομμάτι μας. Καλό δρόμο Γιώργο γι' άλλους γαλαξίες.»

«Πολύ μεγάλη απώλεια για την Ελληνική ερασιτεχνική αστρονομία. Βαθύς γνώστης του αντικειμένου και υπέροχος άνθρωπος. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του Καλό ταξίδι Γιώργο.»

«Ο Γιώργος με την γνώση, την ενεργητικότητα και το γέλιο του  αφήνει μεγάλο κενό στην κοινότητα μας. Πενθούμε μαζί με την οικογένεια του. Καλό ταξίδι Γιώργο!»

«Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο. Ήσουν πάντα υποστηρικτικός, δοτικός και ακέραιος. Θα μας λείψεις πολύ.»

«Συγκλονισμένοι, αποχαιρετούμε τον φίλο μας Γιώργο Νικολιδάκη, πρόεδρο της ΕΕΑΕ, που νικήθηκε από την covid-19. Η κοινότητα των ερασιτεχνών αστρονόμων έχασε άδικα και πρώιμα έναν ικανό άνθρωπο, μία εξέχουσα προσωπικότητα με σύγχρονη επιστημονική σκέψη. Εκ μέρους της ΕΕΑΕ και ως πρώην πρόεδρος, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας προς στην οικογένειά του.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News