19 και όχι 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού “χρεώνει” στην Κρήτη ο Ε0ΔΥ

Κρήτη
19 και όχι 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού “χρεώνει” στην Κρήτη ο Ε0ΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 3 από τα 4 αφορούν σε άτομα που είναι σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Συνολικά 15 κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στην Κρήτη, όμως οι πίνακες που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό covid19.gov.gr παρουσιάζουν στο νησί μας 19 κρούσματα. Τα τρία από τα τέσσερα επιπλέον κρούσματα COVID-19 που "χρεώνονται" στο νησί αφορούν άτομα που επέστρεψαν από περιοχές υψηλού κινδύνου (Ιταλία και Ισπανία) και οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Όταν τους έγινε τεστ μετά τη άφιξή τους στην Ελλάδα και οι τρεις βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ωστόσο επειδή δήλωσαν μόνιμη κατοικία στην Κρήτη καταγράφηκαν ως κρούσματα στο νησί. Το τέταρτο επιπλέον κρούσμα αφορά σε Κρητικό καλλιτέχνη, ο οποίος είχε επιστρέψει από το εξωτερικό στο νησί και είχε βρεθεί αρχικά θετικός στον ιό.

Στον επαναληπτικό έλεγχο που του έγινε μετά το πέρας των 14 ημερών, ο άνδρας βρέθηκε και πάλι θετικός στον ιό, και ο ΕΟΔΥ τον συμπεριέλαβε και πάλι στη λίστα ως κρούσμα. Την ίδια ώρα, εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου πήρε, μετά από 5 ημέρες νοσηλείας στην ειδική κλινική όπου νοσηλευόταν με πνευμονία, ο 48χρονος ναυτικός από χωριό δυτικού Ρεθύμνου που ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

 Επέστρεψε σπίτι του

 Ο 48χρονος θα συνεχίσει τη νοσηλεία του στο σπίτι, ενώ τα τελευταία 24ωρα η κλινική εικόνα του ασθενούς ήταν πολύ καλή. Ο πυρετός υποχώρησε και η κατάστασή του βελτιώθηκε αισθητά. Οι ηλικιωμένοι γονείς του 48χρονου, όπως έδειξαν οι εξετάσεις, ήταν αρνητικοί στον ιό. Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος απασχολούταν επαγγελματικά ως μέλος πληρώματος σε πλοίο της γραμμής Χανιά-Πειραιά.

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News