Σ. Βαρδάκης: «Ψέμα και θράσος η ένταξη έργων σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Κρήτη
Σ. Βαρδάκης: «Ψέμα και θράσος η ένταξη έργων σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα εργα

Με το σχόλιο «Το ψέμα κ. Μητσοτάκη έχει κοντά ποδάρια» απαντά ο Σωκράτης Βαρδάκης στις ανακοινώσεις του Υπουργείο Εσωτερικών, για τα νέα προγράμματα έργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.   Όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και προγραμματισμός για την επόμενη ημέρα, αλλά μία λίστα με 20 μεγάλα έργα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εντάξει στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος».Συγκεκριμένα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

     «Η πολιτική απάτη είναι τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μετά τις ανακοινώσεις του νέου ονόματος για το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» που πλέον ονομάζεται «Αντώνης Τρίτσης», ακολούθησε όπως μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσου, κατά την οποία ο κ. Θεοδωρικάκος ανέλυσε στον Πρωθυπουργό τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχτούν οι τοπικές κοινωνίες με το τέλος της πανδημίας.

    Στα δημοσιεύματα δεν βλέπουμε κανένα σχεδιασμό και προγραμματισμό για την επόμενη ημέρα, αλλά μία λίστα με 20 μεγάλα έργα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εντάξει στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» και με περισσό θράσος γίνεται αναφορά για «δήθεν εξασφαλισμένες πιστώσεις» για την χρηματοδότησή τους.

    Η προσπάθεια της σημερινής Κυβέρνησης να αποδομήσει το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» που πραγματικά έδωσε ανάσα ζωής (2017 – 2019), μετά από πολλά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, για άλλη μια φορά πέφτει στο κενό.

  Ψέμα και θράσος που ξεπερνάει κάθε όριο.

  Οι ανακοινώσεις του κ. Θεοδωρικάκου αφορούν 20 έργα που έχουν ενταχθεί στον «ΦιλόΔημο» στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους κατά το έτος 2018 και τα υπόλοιπα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους 2019 με υπογεγραμμένες δανειακές συμβάσεις μεταξύ του δικαιούχου ΟΤΑ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά πρόκειται για έργα που στη συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν δημοπρατηθεί και πολλά έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα 5 έργα στην Κρήτη:

  1. Αξιοποίηση Ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών Αμαρίου (Κρήτη): Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού, 18.100.000 € (δημοπρατημένο)
  2. Κατασκευή δικτύων ύδρευσης στην πόλη Ηρακλείου – 2019. 15.200.000 € (Υπό Δημοπράτηση με ευθύνη της ΔΕΥΑ Ηρακλείου)
  3. Έργα διευθέτησης- αντιπλημμυρικής προστασίας και υποστηρικτικές δράσεις στην Περιφέρεια Κρήτης, 10.285.000 € (Συμβασιοποιημένο)
  4. Αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Βορείου Άξονα Χανίων για ανάκτηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση, 8.500.000 € (Δημοπρατημένο)
  5. Αποχέτευση ακαθάρτων Δ.Ε. Ακρωτηρίου, περιοχή Χωραφάκια-Σταυρός, 5.000.000€ (Δημοπρατημένο)

Το ψέμα κ. Μητσοτάκη έχει κοντά ποδάρια»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News