Κρήτη

Πολυτεχνείο Κρήτης: Προστατευτικές ασπίδες προσώπου στο προσωπικό πρώτης γραμμής

Στο ΕΚΑΒ, στην ΠΕ Χανίων και στον Δήμο Ρεθύμνης

Η παραγωγή της Προστατευτικής Προσωπίδας Thorax_TUC* για το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στα συστήματα τρισδιάστατης εκτύπωσης των εργαστηρίων του Ιδρύματος, ώστε να καλυφθούν κατά το δυνατόν οι ανάγκες που προκύπτουν και φθάνουν συνεχώς στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν κατασκευαστεί και παραδοθεί συνολικά 162 προστατευτικές προσωπίδες Thorax_TUC.

Συγκεκριμένα, σήμερα, 10 Απριλίου 2020, παραδόθηκαν 40 προσωπίδες στους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Χανίων κ.κ. Νεκτάριο Παπουδάκη (Πρόεδρο) και Εμμανουήλ Κατσανεβάκη, ενώ για τις ανάγκες των δομών πρόνοιας του Δήμου Ρεθύμνης, παραδόθηκαν άλλες 20 προσωπίδες στην κα. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, Αντιδήμαρχο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Κοινωνικής πολιτικής. Την παράδοση έκαναν στην Πολυτεχνειούπολη, ο Πρύτανης Καθ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και ο Καθ. Νικόλαος Τσουρβελούδης, Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής.

Επίσης, εχθές, 9 Απριλίου 2020, εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η κα Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, εντεταλμένη σύμβουλος Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού και ο κ. Δημήτριος Νικολακάκης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, παρέλαβαν 6 προσωπίδες από τον Κοσμήτορα κ. Τσουρβελούδη, για να καλύψουν μέρος των αναγκών των υπηρεσιών τους. Οι εκπρόσωποι της ΠΕ Χανίων, αφού ευχαρίστησαν θερμά, δήλωσαν ότι: "Το Πολυτεχνείο Κρήτης διαπρέπει εδώ και καιρό στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας και η Περιφέρεια Κρήτης είναι σταθερά δίπλα στους επιστήμονες και θα παραμείνει αρωγός στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού".

H πρώτη παρτίδα 96 προσωπίδων είχε παραδοθεί λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 7 Απριλίου 2020, στην Πολυτεχνειούπολη. Αναλυτικά, 65 προσωπίδες παραδόθηκαν στον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γεώργιο Μπέα, για το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων "Ο Άγιος Γεώργιος", και άλλες 31 προσωπίδες στον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κα Ελένη Ζερβουδάκη (25 για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και οι 6 για το Γηροκομείο Χανίων).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια