Κρήτη

Δήμος Γόρτυνας: Ο Λευτέρης Κοκολάκης συνεχίζει δήμαρχος - Δήλωση Μιχάλη Κοκολάκη για την απόφαση του ΣτΕ

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή Κοκολάκη επικυρώνοντας την έκπτωσή του από το αξίωμα του δημάρχου Γόρτυνας

Το σίγουρο είναι ότι για το προσεχές διάστημα θα συνεχίσει στο δημαρχιακό θώκο ο Λευτέρης Κοκολάκης.

Ο Μιχάλης Κοκολάκης με γραπτή δήλωση του, αναφέρεται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία  απέρριψε την προσφυγή του, επικυρώνοντας  παράλληλα την πρωτοδίκη απόφαση του Πρωτοδικείου, σύμφωνα με την οποία ο κ. Κοκολάκης δεν είχε τελικά δικαίωμα να κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, κηρύσσοντάς τον έτσι οριστικά και αμετάκλητα έκπτωτο.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι « Η απόφαση του ΣτΕ βρίσκεται, σε πλήρη δυσαρμονία όχι μόνο με το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, αλλά και με την βούληση της κοινωνίας της Γόρτυνας, όπως αυτή εκφράζεται σε καθημερινή βάση. Οι πολίτες αξίζουν αυτό που επέλεξαν. Η  δημοτική αρχή θα συνεχίσει την πορεία της, με το ίδιο επιτυχημένο σχήμα. Έχοντας, πλέον, κλείσει οριστικά όλες τις υποτιθέμενες εκκρεμότητες, πίσω από τις οποίες έκρυψε την πολιτική ανικανότητα, τις εμμονές και την εκδικητική του διάθεση ο κύριος Σχοιναράκης, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή, εγγυητής της ενότητας της παράταξής μου και της κοινωνίας μας. Δηλώνω ότι θα συνεχίσω, με μεγαλύτερη δύναμη, να είμαι παρών και τώρα, αλλά και στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μιχάλη Κοκολάκη:

«Φίλες και φίλοι,

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αν και είναι σεβαστή, βρίσκεται, σε πλήρη δυσαρμονία όχι μόνο με το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, αλλά και με την βούληση της κοινωνίας της Γόρτυνας, όπως αυτή εκφράζεται σε καθημερινή βάση. 

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους πολίτες της Γόρτυνας, που όλο αυτό το διάστημα, στέκονται δίπλα μου και στηρίζουν κάθε προσπάθειά μου. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι αφουγκράζομαι τα μηνύματά τους και έχω συνειδητοποιήσει πλήρως ότι η πραγματική μου δικαίωση είναι η αγάπη και η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.  

Πεποίθησή μου είναι ότι, στις δημοκρατίες, οι ηγέτες εκλέγονται από τον λαό και λογοδοτούν στον λαό. Οι πολίτες αξίζουν αυτό που επέλεξαν.

Οι κύριοι που, μαζί με τα δεκανίκια τους, γυρίζουν, μήνες τώρα, από καφενείο σε καφενείο διακινώντας σενάρια εκλογών, επικαλούμενοι το συμφέρον του δήμου και των δημοτών, δεν έχουν παρά να τις ζητήσουν. Αλλιώς, ας σιωπήσουν και ας αποδεχθούν ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει την πορεία της, με το ίδιο επιτυχημένο σχήμα.

Έχοντας, πλέον, κλείσει οριστικά όλες τις υποτιθέμενες εκκρεμότητες, πίσω από τις οποίες έκρυψε την πολιτική ανικανότητα, τις εμμονές και την εκδικητική του διάθεση ο κύριος Σχοιναράκης, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή, εγγυητής της ενότητας της παράταξής μου και της κοινωνίας μας. Δηλώνω ότι θα συνεχίσω, με μεγαλύτερη δύναμη, να είμαι παρών και τώρα, αλλά και στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν.

Οι ελπίδες και τα όνειρα της κοινωνίας μας, το κοινό μας όραμα, ο αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί για να κάνουμε την Γόρτυνα μεγάλη ξανά, δεν θα σβήσουν με καμία δικαστική απόφαση. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Όσο και αν κάποιοι θέλουν να μας κρατήσουν στο σκοτάδι, η Γόρτυνα θα αλλάξει.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς,

Κοκολάκης Μιχάλης»

Το χρονικό

Μετά από αρκετή αναμονή, χθες εκδόθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο κ. Κοκολάκης κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, απόφαση με την οποία το Πρωτοδικείο είχε κάνει αποδεκτή την ένσταση του πρώην δημάρχου Νίκου Σχοιναράκη και είχε κηρύξει έκπτωτο τον νέο δήμαρχο...

Οριστικά χάνει τον δημαρχιακό θώκο της Γόρτυνας ο εκλεγείς κατά τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης!

Μετά από αρκετή αναμονή, χθες εκδόθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο κ. Κοκολάκης κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, απόφαση με την οποία το Πρωτοδικείο είχε κάνει αποδεκτή την ένσταση του πρώην δημάρχου Νίκου Σχοιναράκη και είχε κηρύξει έκπτωτο τον νέο δήμαρχο.

Ουσιαστικά η απόφαση του ΣτΕ επικυρώνει την πρωτοδίκη απόφαση του Πρωτοδικείου, σύμφωνα με την οποία ο Μιχάλης Κοκολάκης δεν είχε τελικά δικαίωμα να κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, κηρύσσοντάς τον έτσι οριστικά και αμετάκλητα έκπτωτο.

Μιλώντας στο neakriti.gr, o συνήγορος του κ. Σχοιναράκη, Γιώργος Μερκουλίδης, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Εκδόθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) η απόφαση 547 του 2020, από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είχαμε και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα είναι κράτος που λειτουργεί θεσμικά. Ήταν αναμενόμενη εξέλιξη η επικύρωση της πρωτόδικης απόφασης από το ΣτΕ και η αίτηση αναιρέσεως του κ. Κοκολάκη στο ΣτΕ ήταν νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια