Έρχεται επιτέλους… άνοιξη - Αλλαγή του καιρού με δυνατούς βοριάδες

Κρήτη
Έρχεται επιτέλους… άνοιξη - Αλλαγή του καιρού με δυνατούς βοριάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στην Κρήτη

Αρκετά βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός αύριο στο νησί μας και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, με κύρια χαρακτηριστικά τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και τους δυνατούς βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάνουν έως και τα 7 Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με το meteo.gr, ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη χώρα με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στο Νότιο Αιγαίο και στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 22, στη Θεσσαλία από 6 έως 22, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 6 έως 20, στα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 20 και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 10 έως 19.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με μικρή ενίσχυση το μεσημέρι και απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς.

Ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει, ότι σύμφωνα με Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της ΕΜΥ για αύριο Παρασκευή θα επικρατήσουν τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα σε Κρήτη και Κυκλάδες: Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Γνωρίζετε επίσης ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News