ΜΜΜ – Ταξί: Τα αποδεικτικά που οφείλουν να έχουν οι επιβάτες – Τι αλλάζει για αποστάσεις εκτός έδρας

Κρήτη
ΜΜΜ – Ταξί: Τα αποδεικτικά που οφείλουν να έχουν οι επιβάτες – Τι αλλάζει για αποστάσεις εκτός έδρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επέκταση της προσωρινής ακινησίας στα σχολικά λεωφορεία και τα τουριστικά τρένα

Διευκρινίσεις επί θεμάτων μεταφοράς επιβατών, δόθηκαν στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του ιού COVID-19.

Επεκτείνεται η δυνατότητα προσωρινής ακινησίας στους φορείς και τις επιχειρήσεις που έχουν ταξινομήσει τουριστικά τρένα και στις σχολικές μονάδες που έχουν ταξινομήσει Λεωφορεία Ιδιωτικής Χρήσης για τη μεταφορά μαθητών, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η προσωρινή ακινησία διαρκεί έως τις 31 Μαΐου 2020 και μπορεί να παραταθεί, εφόσον το επιβάλουν οι έκτακτες συνθήκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του COVID – 19. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δυνατότητα έχει χορηγηθεί στα Τουριστικά Λεωφορεία Δ.Χ. ή Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δ.Χ. Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων.

Επιπλέον, με την παρούσα εγκύκλιο, αποσαφηνίζεται ότι οι πολίτες που επιβιβάζονται σε κάθε είδους οδικό μεταφορικό μέσο ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης, ΤΑΞΙ, Κ.Τ.Ε.Λ., εκμισθωμένα Ε.Ι.Χ. με οδηγό και ΙΧ, φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους και επιδεικνύουν σε τυχόν έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και την προβλεπόμενη βεβαίωση κίνησης (τύπου Α ή Β), σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Ειδικώς, λαμβάνοντας υπόψη τους επιτακτικούς λόγους μείωσης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, στην περίπτωση εκτέλεσης διαδρομής από ΤΑΞΙ και όχημα Ειδικής Μίσθωσης, όπου η μόνιμη κατοικία/σημείο αποβίβασης του επιβάτη είναι σε σημείο εκτός των ορίων της έδρας του οχήματος, τότε ο επιβάτης οφείλει, επιπροσθέτως, να φέρει και να επιδεικνύει στον επαγγελματία οδηγό αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News