Αντώνης Σιγάλας: « Η επόμενη μέρα θα ξεκινήσει από τη Σαντορίνη και την Κρήτη»

Κρήτη
Αντώνης Σιγάλας: « Η επόμενη μέρα θα ξεκινήσει από τη Σαντορίνη και την Κρήτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμαρχος Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας ήταν φιλοξενούμενος μέσω skype στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου.

«Μένουν σπίτι» και οι κάτοικοι της Σαντορίνης, οι οποίοι έχουν προσαρμοστεί στη νέα εφιαλτική πραγματικότητα λόγω κορωνοϊού, με το ποσοστό συμμόρφωσης να αγγίζει το 98%, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σαντορίνης Αντώνης Σιγάλας στην εκπομπή « Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου.

« Πρώτα η Ζωή μας. Να βγούμε απ’ αυτό το …τούνελ υγιείς. Μέλημα μας είναι η ζωή των ηλικιωμένων, των ευπαθών ομάδων και των νέων.  Η οικονομική ζημιά στη Σαντορίνη είναι μεγάλη, όμως εμείς βάζουμε τον πήχη ψηλά στη ζωή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σιγάλας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αναστολή των οικοδομικών εργασιών, καθώς όπως περιέγραψε ήταν αναγκαίο μέτρο προκειμένου να βάλουν «φραγμό» σε τυχόν κρούσματα κορωνοϊού, από εργαζόμενους στον χώρο της οικοδομής, οι οποίοι έφταναν στο νησί, έχοντας στα χέρια τους, βεβαιώσεις εργασίας.

Ο Δήμαρχος Σαντορίνης αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται από πλευράς δημοτικής αρχής, όπως απολυμάνσεις, διάθεση υγειονομικού υλικού κ.α. καθώς και στο μεγάλο βάρος που δίνεται για τη στήριξη και εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ηλικιωμένων, ανέργων κ.α.

Σε ημερήσια βάση διανέμονται 200 γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με τον Δήμαρχο να αναφέρεται και στο μεγάλο κύμα αλληλεγγύης, λέγοντας ότι « η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι σε ύψιστο βαθμό στη Σαντορίνη».

Η επόμενη μέρα θα ξεκινήσει από τη Σαντορίνη και την Κρήτη, καθώς πρόκειται για δύο νησιά τα οποία συμβάλλουν τα μέγιστα στην τουριστική βιομηχανία και ανάπτυξη της χώρας μας, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος ο οποίος έχει στραμμένο το βλέμμα του στην επόμενη μέρα, για να μπορέσουμε, όπως είπε, ως ελατήριο να σηκώσουμε την οικονομία, η οποία θα πρέπει να αντέξει και στο μέλλον.

Η Ιωάννα Μαλέσκου ζήτησε από το δήμαρχο και ένα σχόλιο για τα όσα σχολιάζονται στα κοινωνικά δίκτυα για το ηφαίστειο της Σαντορίνης, με τον Αντώνη Σιγάλα να δηλώνει :  « Το ηφαίστειο είναι σε πλήρη ηρεμία.  Γνωρίζουμε πολύ καλά τον «φίλο» μας - πότε μπορεί να ξυπνήσει και πότε μπορεί να είναι ήρεμος για να τον επισκεπτόμαστε.  Δεν φοβόμαστε σε καμία περίπτωση από το ηφαίστειο μας.  Είναι τιμή και χαρά μας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Καλό Μεσημέρι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News