Πρόγραμμα «Φροντίδα στο σπίτι» Ηρακλείου – 13 επαγγελματίες υγείας παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες

Κρήτη
Πρόγραμμα «Φροντίδα στο σπίτι» Ηρακλείου – 13 επαγγελματίες υγείας παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, που διανύει η χώρα μας η ευθύνη των επαγγελματιών υγείας της εταιρίας μας είναι ακόμα μεγαλύτερη»

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Φροντίδα στο Σπίτι», υλοποιεί το πρόγραμμα του ΕΦΚΑ «Κατ΄Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» και είναι στελεχωμένη από 13 επαγγελματίες υγείας (νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, οικογενειακές βοηθούς) για να εξυπηρετεί και να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ νοσηλευτικές, κοινωνικές και οικογενειακές υπηρεσίες, σε εβδομαδιαία βάση σε 120 ανθρώπους με πιστοποιημένη αναπηρία 67% και άνω, πραγματοποιώντας επισκέψεις στο χώρο τους , σε όλο το νομό Ηρακλείου.

Αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, που διανύει η χώρα μας η ευθύνη των επαγγελματιών υγείας της εταιρίας μας είναι ακόμα μεγαλύτερη απέναντι σε αυτούς τους συνανθρώπους μας, που διαβιούν μόνοι τους, που στερούνται εισοδημάτων, αλλά και οποιασδήποτε άλλης παροχής και μέριμνας από το κράτος. Οι περισσότεροι ωφελούμενοι του προγράμματος μας έχουν αναπηρία, εξαιτίας χρόνιας ψυχιατρικής νόσου ( ψύχωση, ηβηφρένεια, σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή). Οι υπόλοιποι ωφελούμενοι, εκτός από την μόνιμη αναπηρία τους, έχουν και υποκείμενα χρόνια νοσήματα όπως Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και βρίσκονται σε οξυγονοθεραπεία, συγγενείς καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, εκ των οποίων κάποιοι είναι ινσουλινοεξαρτώμενοι, και ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς, είναι ηλικιωμένοι και έχουν άνοια.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό, ότι η ύπαρξη και η παρουσία των επαγγελματιών υγείας της εταιρίας μας στα σπίτια των ωφελουμένων μας, σε καθημερινή βάση είναι επιτακτική ανάγκη αυτή την περίοδο την πανδημίας, διότι το αίσθημα ανθρωπιάς, αλληλοβοηθείας και έγνοιας είναι ακόμη μεγαλύτερο προς αυτούς. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Είναι η επαγγελματική μας οικογένεια. Χρειάζονται την καθοδήγηση και τη βοήθειά μας για τα νέα δεδομένα της καθημερινότητας τους, προκειμένου να προφυλάξουν αλλά και να προφυλαχθούν οι ίδιοι. Τους ενημερώνουμε γιατί πρέπει να φορούν τη μάσκα και τα γάντια, πώς να τα φορούν σωστά, πώς να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά.

Επίσης, επιβλέπουμε και παρακολουθούμε τη σωστή και αδιάλειπτη τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής τους, ώστε να μην προκύψουν αυτήν την περίοδο επιπρόσθετα προβλήματα. Τακτοποιούμε τη συνταγογράφηση και την αγορά των φαρμάκων τους, τα ψώνια τους, αλλά και την πληρωμή των λογαριασμών τους. Ο σκοπός μας αυτήν την δεινή περίοδο που διανύουμε, είναι να τους περάσουμε το μήνυμα και να το καταλάβουν ότι πρέπει να μένουν μέσα στα σπίτια τους, για την πρόληψη τόσο τη δική τους υγείας, όσο και των γύρω τους. Είναι όλοι εν δυνάμει φορείς του κορωνοιού. Είναι πολύ δύσκολο να το πετύχουμε όλο αυτό, διότι έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενείς, με ανθρώπους που είχαν συνηθίσει σε έναν άλλο τρόπο ζωής, στο χωριό τους. Παλεύουμε να τους πείσουμε να καταλάβουν την κρισιμότητα αλλά και τη σπουδαιότητα αυτής της κατάστασης για τη διατήρηση της υγείας όλως μας, της δημόσιας υγείας.

Συνεχίζουμε καθημερινά να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στους ωφελούμενους του προγράμματος μας και προσπαθούμε με επαγγελματισμό και αγάπη να ξαναφέρουμε το χαμόγελο τους.

Η « Φροντίδα Στο Σπίτι » είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που συστάθηκε στις 27/04/2017, με Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 00000630309, που δραστηριοποιείται στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας και ασχολείται με την φροντίδα ηλικιωμένων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία, με μοναδικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε αυτούς, οι οποίοι αναζητούν ανακούφιση και ξεκούραση από την καθημερινότητα.

Βασικός στόχος της επιχείρησης είναι να παραμείνουν τα άτομα αυτά στο οικείο περιβάλλον τους και για αυτό ενώθηκε ο επαγγελματισμός και η διάθεση για προσφορά, προκειμένου να ξαναδωθεί το χαμόγελο στους ίδιους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα, προσφέροντάς τους μια αξιοπρεπή διαβίωση στο δικό τους χώρο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News