Αγωνιούν οι απόφοιτοι για τις δηλώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές

Κρήτη
Αγωνιούν οι απόφοιτοι για τις δηλώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το Λύκειο τους για να επιβεβαιώσουν την παραλαβή των δηλώσεων τους

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των αποφοίτων προηγούμενων χρόνων για τη συμμετοχή τους στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις αφού παρότι έχουν σταλεί οι δηλώσεις συμμετοχής τους, δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για την παραλαβή τους!

 Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας οι δηλώσεις συμμετοχής των Πανελλαδικών εξετάσεων γίνονται φέτος μόνο ηλεκτρονικά με την αποστολή της σχετικής φόρμας- δήλωσης συμμετοχής, με e-mail στα Λύκεια όπου φοιτούν οι μαθητές της Γ΄Λυκείου και σε εκείνα απ΄ όπου αποφοίτησαν οι ενδιαφερόμενοι.

Δεν έχουν επιβεβαίωση παραλαβής

 Οι δηλώσεις- συμμετοχής έχουν ξεκινήσει από τις 30 Μαρτίου και ολοκληρώνονται στις 9 Απριλίου με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά ...  Και αν για τους τελειόφοιτους τα πράγματα είναι απλά αφού το κάθε σχολείο έχει υποχρέωση να ενημερώσει  από τις σχετικές λίστες τους μαθητές-τριες του και να παραλάβει τις δηλώσεις συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές, για τους απόφοιτους δεν ισχύει το ίδιο. Το κάθε σχολείο δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι θα είναι οι απόφοιτοι που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές γι΄αυτό και η επιβεβαίωση παραλαβής της δήλωσης τους κρίνεται απαραίτητη όπως απαραίτητο κρίνεται και το γεγονός να υπάρχει ένα πρόσωπο επικοινωνίας στο Σχολείο.

Με το neakriti.gr επικοινώνησε γονέας απόφοιτης που θα λάβει μέρος και στις φετινές Πανελλαδικές τονίζοντας ότι παρότι η αίτηση του παιδιού της στάλθηκε σε Λύκειο του Ηρακλείου από την έναρξη της διαδικασίας -ζητώντας μάλιστα να υπάρξει ενημέρωση για την παραλαβή της-  όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο αλλά αλλεπάλληλες φορές που επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Σχολείο δεν βρήκε ανταπόκριση όπως και  όταν αποφάσισε να επισκεφτεί το σχολικό συγκρότημα. 

 Όπως τονίζεται, εάν για κάποιο λόγο το σχολείο δεν έχει παραλάβει τη δήλωση- συμμετοχής ποιος θα έχει την ευθύνη;  Δεν είναι αυτονόητο ότι κάποιος αυτές τις ημέρες θα πρέπει να αναλάβει το «βάρος» της επικοινωνίας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε κάθε σχολείο;

«Οι υποψήφιοι να κρατήσουν το e-mail που απεστάλη»

 Σύμφωνα με τη διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Στέλλα Μακρυγιαννάκη «από τη στιγμή που οι υποψήφιοι έχουν στείλει με e-mail την αίτησή τους αυτή είναι η απόδειξή τους και ας το κρατήσουν στα απεσταλμένα. Το σημαντικό ήταν να γίνει η αίτηση. Οι περαιτέρω διαδικασίες θα καθοριστούν από το υπουργείο. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να παραλάβουν ένα έντυπο και ένα παραλαμβάνει το σχολείο. Αυτό όμως προφανώς θα γίνει όταν πλέον αποφασιστεί να ανοίξουν τα σχολεία».

Με το άγχος των παιδιών να βρίσκεται στο κατακόρυφο, τη στιγμή που δεν γνωρίζουν ακόμη πόσο μακρά θα είναι η περίοδος των Πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και σε ποια ακριβώς ύλη θα εξεταστούν, σίγουρα μία τέτοια αντιμετώπιση έρχεται να επιβαρύνει το κλίμα και να εντείνει την αβεβαιότητα…

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News