Κρήτη

Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Χανίων προς τον Υπουργό Οικονομικών

Ζητά παράταση στις υποβολές για το πρόγραμμα «Επιστρεπτέα Προκαταβολή» λόγω προβληματικής λειτουργίας

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ζήτησε την παράταση στις υποβολές για το πρόγραμμα «Επιστρεπτέα Προκαταβολή» λόγω προβληματικής λειτουργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η οικονομία μας που καθιστά απαραίτητη την παροχή βοηθείας από το επίσημο κράτος, είδαμε με χαρά τις ανακοινώσεις σας για το πρόγραμμα “Επιστρεπτέα Προκαταβολή”, που σίγουρα δεν αποτελεί την λύση του προβλήματος αλλά είναι ένα μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση και σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα, μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης.

Πέραν όμως της ανακοίνωσης και στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων, παρατηρήθηκε μεγάλη καθυστέρηση και προβληματική λειτουργία που καθιστούσε την υποβολή αιτήματος υπαγωγής, σχεδόν αδύνατη.

Μέρα με την μέρα, τα τεχνικά προβλήματα δείχνουν να λύνονται αλλά δυστυχώς ο χρόνος που απομένει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι ασφυκτικά λίγος με αποτέλεσμα αρκετές επιχειρήσεις που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση, να μην το καταφέρουν.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, κρίνεται επιβεβλημένο να δοθεί μια παράταση εύλογου διαστήματος ούτως ώστε να έχουν τουλάχιστον την ευκαιρία όσες επιχειρήσεις επιθυμούν και πληρούν τις προϋποθέσεις, να μπορέσουν να καταθέσουν την αίτηση τους.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια