Κρητικιά νικήτρια βρετανικού MasterChef: «Πώς είναι να νοσείς από κορωνοϊό»

Κρήτη
Κρητικιά νικήτρια βρετανικού MasterChef: «Πώς είναι να νοσείς από κορωνοϊό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου φιλοξενούμενη στο «Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου, αναφέρθηκε και στις συνθήκες που επικρατούν στην Αγγλία.

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή της Κρητικιάς και νικήτριας του βρετανικού MasterChef 2019 κ. Ειρήνη Τζώρτζογλου στο «Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Αγγλία λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού, με την ίδια μάλιστα να αποκαλύπτει ότι νόσησε με ήπια συμπτώματα και ότι πλέον είναι απολύτως καλά, αναθεωρώντας μάλιστα πολλά πράγματα στο πως βλέπει τη ζωή.

«Νιώθεις ότι δεν μπορείς να αναπνεύσεις καθώς και μια τρομερή κούραση η οποία σε διαλύει.  Τις πρώτες μέρες, είχα πυρετό, όχι υψηλό, ενώ φίλοι μου, είχαν τα ίδια συμπτώματα.  Αν και πρόσεχα πάρα πολύ, δεν έχω ιδέα πως κόλλησα.  Απομονώθηκα. Είμαι καλά.  Δεν έκανα κάποιο τεστ που να το αποδεικνύει καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να κάνουν τεστ οι πολίτες, γνωρίζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχουν αρκετά τεστ για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως γιατρούς και νοσηλευτές. Αν δεν …πεθαίνεις και δεν πάρεις τηλέφωνο να πεις ότι έχεις υψηλό πυρετό για 5 μέρες, δεν θα έρθει κανείς να σε μεταφέρει σε νοσοκομείο», δήλωσε η κ. Ειρήνη Τζώρτζογλου και συμπλήρωσε λέγοντας:

«Ο σύζυγος μου είναι καλά και αναρωτιόμασταν αν είναι φορέας ή αν το έχει περάσει και δεν το κατάλαβε.

Μάλιστα, κάποιοι φίλοι μου πιστεύουν ότι πέρασαν τον κορωνοϊό, μέσα στον Χειμώνα, μη γνωρίζοντας τότε πως λεγόταν.  Πλέον, οι φίλοι μου ξέρουν πως νιώθει κανείς και λένε: Και μένα είχε …διαλύσει ο κορωνοϊός για έναν μήνα, κ.λ.π.

Ανταλλάσσουμε στα κοινωνικά δίκτυα , ορισμένα αστεία βίντεο, όμως δεν γελάει κανείς.  Και το γέλιο έχει παγώσει. 

Στην Αγγλία υπάρχει θυμός και ανησυχία.  Δεν μας τα …είπαν καλά από την αρχή.  Από την άλλη, οι άνθρωποι είναι πιο κοντά μεταξύ τους.  Ελπίζω οι ζωές που θα χαθούν να μην είναι πολλές.  Αυτό είναι ένα τεράστιο μάθημα για όλους μας».

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου η οποία διαμένει στην κομητεία Κάμπρια (Cubria) της Β.Δ. Αγγλίας, σε μια πανέμορφη τοποθεσία με ιστορική, πολιτιστική και περιβαλλοντική σημασία, στην οποία έχει αποδοθεί ο τίτλος : «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο», «ταξίδεψε» την Ιωάννα και τον τηλεοπτικό κοινό στα μονοπάτια της γευσιγνωσίας του ελαιόλαδου και στο νέο της βιβλίο το οποίο ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες με τίτλο: «Under the olive tree. Recipes from Greek Kitchen”, όπου στο εξώφυλλο κυριαρχεί, τι άλλο, το ελαιόλαδο και το κλαδάκι ελιάς.

Η κ. Τζώρτζογλου έκανε λόγο για ένα βιβλίο – ντοκουμέντο, γραμμένο με μπόλικη αγάπη, με άρωμα Ελλάδας και Κρήτης.  Πρόκειται για μια εκπληκτική συλλογή από νόστιμες και οικογενειακές συνταγές από την Ειρήνη Τζώρτζογλου η οποία παράλληλα δίνει συμβουλές στους πολίτες για να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους.

Σε ερώτηση της Ιωάννας Μαλέσκου, αν το όμορφο τοπίο στο οποίο ζει, της έδωσε δύναμη τη περίοδο που φαίνεται να νόσησε από τον κορωνοϊό, η Ειρήνη Τζώρτζογλου απάντησε με χιούμορ : « Με …έσωσαν τα προβατάκια.  Βλέπεις το πράσινο, τη λιακάδα κ.α.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Καλό Μεσημέρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News