Δωρεάν Webinar: Παιδιά σε καραντίνα, ηλεκτρονικές συσκευές & ψηφιακή ασφάλεια

Κρήτη
Δωρεάν Webinar: Παιδιά σε καραντίνα, ηλεκτρονικές συσκευές & ψηφιακή ασφάλεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μένουμε σπίτι» και ίσως είναι η καλύτερη στιγμή να ενημερωθούμε για το πως εμείς και τα παιδιά μας θα διαχειριστούμε την αυξημένη ενασχόληση μας με τον ψηφιακό κόσμο

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και οποιοδήποτε χρήστη διαδικτύου με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό Πληροφορικής,κ. Ροδούλα Καφτάκη και αφορά την ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και διαδικτύου την περίοδο της καραντίνας, διοργανώνεται την Παρασκευή 10 Απριλίου και ώρα 19:00.

Ειδικότερα, η Ροδούλα Καφτάκη και το Safe Kids Project www.safekidsproject.gr διοργανώνουν δωρεάν webinar για την Ασφαλή Χρήση Ηλεκτρονικών συσκευών και Διαδικτύου την περίοδο της καραντίνας. Το να γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες είναι αναγκαίο τώρα όσο ποτέ.

Η συμμετοχή είναι στο webinar είναι δωρεάν, με δήλωση συμμετοχής στο email [email protected]. Οι διαδικτυακές θέσεις είναι περιορισμένες, ενώ το σεμινάριο απευθύνεται σε: Γονείς, εκπαιδευτικούς, οποιονδήποτε χρήστη του διαδικτύου.

Όλοι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και ειδικά ως γονείς δεν είμαστε προετοιμασμένοι να περνάμε τόσες ώρες κλεισμένοι στο σπίτι με τα παιδιά μας. Στην ήδη απαιτητική κατάσταση ήρθε να προστεθεί και η μάθηση εξ αποστάσεως που απαιτεί από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ψηφιακές δεξιότητες και γνώσεις. Είμαστε όμως έτοιμοι γι’ αυτό; Διαθέτουν τα παιδιά μας τα απαραίτητα εφόδια για να παραμείνουν ασφαλή κατά την ενασχόληση τους με τον ψηφιακό κόσμο; Θέλουμε να  βιώσουμε αυτή την νέα κατάσταση με όσο γίνεται λιγότερες αρνητικές συνέπειες.

Τώρα όσο ποτέ αναδεικνύεται η ανάγκη για Ψηφιακή Παιδεία!

Ο σύγχρονος γονιός καλείται να παίξει έναν ρόλο για τον οποίο δεν είναι προετοιμασμένος. Η περίοδος αυτή αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία να αποκτήσουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες ώστε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. 

Το Δωρεάν webinar είναι ανοιχτό σε όλους Δηλώστε συμμετοχή στο στέλνοντας mail στο [email protected]. Θα σας σταλούν στο e-mail οδηγίες για το πώς θα συνδεθείτε. (Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ΕΔΩ)

Ποια είναι η Ροδούλα Καφτάκη

Η κ. Καφτάκη είναι Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Msc. Επιμορφωμένη σε θέματα στην «Ασφαλή Χρήση Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης» από το European Schoolnet Academy, καθώς και στην «Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Σχολικού και Διαδικτυακού Εκφοβισμού», «Παιδική Ψυχολογία και Μαθησιακές Δυσκολίες», «Συστημική προσέγγιση και Οικογενειακή θεραπεία» και «Διαχείριση Ανθρώπινων Σχέσεων». Είναι δημιουργός του Safe Kids Project, που έχει ως σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με θέματα που αφορούν την ψηφιακή εποχή. Από το 2015 Ομιλήτρια – Εισηγήτρια σε Ημερίδες, Σεμινάρια, Βιωματικά Εργαστήρια για Παιδιά και Γονείς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News