Κρήτη

Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου, Βιάννου χορηγεί συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης στην 7η ΥΠΕ

Ενισχύει την εθνική προσπάθεια θωράκισης της δημόσιας υγείας

Τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο της ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Πατήρ Κορνήλιος Αθανασάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος-Αντιπρόεδρος Ιερού Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατήρ Σπυρίδων Φουκαράκης, και ο Πατήρ Ελευθέριος Σκουλάς, Γραμματέας του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών.

Οι Πατέρες της Ιεράς Μητρόπολης μετέφεραν στη Διοικήτρια τις ευχές περί υγείας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα ενημερώνοντας την παράλληλα για τις Αποφάσεις της σύσκεψης της Ιεράς Μητροπόλεως οι οποίες ελήφθησαν και αφορούν στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, αλλά και εκείνης της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού Covid 19.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σεβασμιότατος κ. Ανδρέας καταβάλλει τον μισθό ενός μήνα υπέρ του ειδικού ταμείου για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού, ενώ στο ίδιο ταμείο θα συνεισφέρουν κατά βούληση μέρος του μισθού τους και όλοι οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παράλληλα, όπως γνωστοποιήθηκε στην κα Μπορμπουδάκη, η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου θα παρέχει ως ευγενική χορηγία στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, για τα νοσοκομεία ευθύνης της, μια συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης, δηλώνοντας επίσης τη διαθεσιμότητα των κληρικών για εθελοντική εργασία σε υγειονομικές δομές, σε όποιο τομέα κριθεί απαραίτητο.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη σημαντική δωρεά της Ιεράς Μητροπόλεως στην προσπάθεια ενδυνάμωσης των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας και της Κρήτης με εξοπλισμό, επισημαίνοντας τη διαχρονική συμβολή της εκκλησίας στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια