ΧΥΤΑ Χερσονήσου: Εγκρίθηκε ποσό για την επέκταση του

Κρήτη
ΧΥΤΑ Χερσονήσου: Εγκρίθηκε ποσό για την επέκταση του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ένταξη του παραπάνω έργου από την Περιφέρεια Κρήτης , αποτελεί την ολοκλήρωση της εργολαβίας του ΧΥΤΑ Χερσονήσου και την επέκταση της λειτουργικής του ετοιμότητας για τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμη .

Με  απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταυρού Αρναουτάκη, ολοκληρώθηκε η έγκριση του ποσού των 990.000 € για την εκτέλεση του έργου ``ΕΠΕΚΤΑΣΗ  ΧΥΤΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ``, ένα έργο πνοής για την περιοχή  το οποίο, μετά την διακοπή των εργασιών το 2018, θα ολοκληρώσει το έργο της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Χερσονήσου.

Έργο συνοδό της εγκατάστασης Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης του Οργανικού Κλάσματος  και το οποίο μετά την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου θα αποτελέσει τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων(ΧΥΤΥ).

Η ένταξη του παραπάνω έργου από την Περιφέρεια Κρήτης , αποτελεί την  ολοκλήρωση της εργολαβίας του ΧΥΤΑ Χερσονήσου και την επέκταση της λειτουργικής του ετοιμότητας για τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμη , χρόνος ο οποίος θα επεκταθεί μόλις ξεκινήσει η λειτουργία της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων της Χερσονήσου .

 Με την έγκριση της χρηματοδότησης αυτής ολοκληρώνεται η διαχείριση των απορριμμάτων για την περιοχή ενώ παράλληλα προχωρά  ο σχεδιασμός με τελικό στόχο την εποχή των  "ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ" , όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ και Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ευχαριστώντας το κ. Αρναουτάκη για την εποικοδομητική συνεργασία και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου ανέφερε επίσης πως με γρήγορους ρυθμούς ο ΦΟΔΣΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ προχωρά στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση της Μονάδας Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης , όπως και  τα υπόλοιπα έργα που έχουν σχεδιαστεί,  τα πράσινα σημεία, το κέντρο επαναχρησιμοποίησης υλικών και η διαλογή του οργανικού κλάσματος στην πηγή. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News