Οι Πυροσβέστες στο πλευρό γιατρών και νοσηλευτών που δίνουν τη δική τους μάχη

Κρήτη
Οι Πυροσβέστες στο πλευρό γιατρών και νοσηλευτών που δίνουν τη δική τους μάχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπαράσταση & αλληλεγγύη στον αγώνα των υγειονομικών

Συμπαράσταση στον αγώνα των χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο της υγείας από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών

Η Ένωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες σε ανακοίνωσή τους, η οποία εορτάζεται φέτος μέσα σε μία πραγματικά τραγική συγκυρία για όλο τον πλανήτη, εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας.

Οι πυροσβέστες ενώνουν την φωνή τους με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και απαιτούν μεταξύ άλλων να γίνουν άμεσα αποδεκτά τα αιτήματά τους για προσλήψεις με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθώς και άμεση επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας η οποία «εορτάζεται» φέτος μέσα σε μια πραγματικά τραγική συγκυρία για όλο τον πλανήτη, εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνουν μια πραγματικά άνιση μάχη ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού.

Οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ιδιαιτερότητα της πανδημίας, αλλά και με τις διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές στο χώρο της υγείας με τη πλήρη αποδόμηση του δημοσίου χαρακτήρα της.

Η παράταξή μας που πάντα πρόβαλε το αίτημα της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν υγείας με ελεύθερη πρόσβαση για όλο το λαό ενώνει τη φωνή της με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και απαιτεί, εδώ και τώρα να γίνουν επιτέλους αποδεκτά τα αιτήματα τους για προσλήψεις με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, άμεση επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας, χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων για την προστασία της υγείας.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, όσο το ύψιστο αγαθό της υγείας αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα κανείς δεν είναι ασφαλής ακόμα και σε «κανονικές συνθήκες» και αυτό είναι κάτι που το βιώνει ο καθένας μας καθημερινά!».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News