Επαγγελματίες Επισιτισμού & Διασκέδασης προς Δήμο: Βοηθήστε μας να μείνουμε όρθιοι

Κρήτη
Επαγγελματίες Επισιτισμού & Διασκέδασης προς Δήμο: Βοηθήστε μας να μείνουμε όρθιοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αιτήματα ιδοικτητών καφετεριών και εστιατορίων

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκονται εστιατόρια και καφετέριες στο Ηράκλειο λόγω των κλειστών καταστημάτων τους.  Αυτό που ζητούν μεταξύ άλλων  είναι απαλλαγή τουλάχιστον για το έτος 2020 από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων και μείωση τουλάχιστον κατά το ήμισυ στα τέλη καθαριότητας και το κόστος της  χρέωσης  κατανάλωσης ύδατος.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδαση Ν. Ηρακλείου προς το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου και το δήμαρχο Β. Λαμπρινό αναφέρει:

«Τα μέλη του συνδέσμου  μας, βιώνουν με τον πλέον επώδυνο τρόπο την πρωτοφανή παγκόσμια κρίση εξαιτίας της πανδημίας του Conid19, που πέρα των δυσμενών συνεπειών για την υγεία  όλων των πολιτών,  επιφέρει  και ανυπολόγιστο οικονομικό κόστος  στον κλάδο μας, με το αναγκαστικό κλείσιμο των καταστημάτων μας.

   Τα μέτρα που ορθώς  έλαβε η κυβέρνηση της χώρας μας, για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, προκειμένου να προστατευτεί η  δημόσια υγεία και  το υγειονομικό μας σύστημα, μας βρήκαν εξαρχής σύμφωνους και το σύνολο των μελών μας τα  εφάρμοσε με συνέπεια και ευλάβεια.

  Επίσης τα οικονομικά μέτρα, που  προβλέφθηκαν, ως προσωρινό αντίδοτο, αν και αναγκαία, δεν διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση, την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας, το μέλλον των οποίων διαγράφεται αβέβαιο και δυσοίωνο.

  Όμως στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και των επαχθέστατων συνεπειών, δεν θα πρέπει να είμαστε μόνοι μας. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τους φορείς της  τοπικής αυτοδιοίκησης, ότι θα πρέπει να λάβουν γενναίες αποφάσεις και να συμβάλλουν με την σειρά τους, στην στήριξη μας.

 Δεν θα πρέπει να λησμονηθεί,   ότι τα προηγούμενα  10 έτη της οικονομικής κρίσης, ο κλάδος μας είχε κυριολεκτικά «βάλει πλάτες», ενισχύοντας  και συμβάλλοντας ενεργά στην αύξηση της  τοπικής οικονομίας  (καταβολές δημοτικών φόρων, τελών χρήσεως κοινόχρηστων χώρων,  τελών εκδιδόμενων λογαριασμών κ.α).     

  Καλείστε,  ως Δημοτική Αρχή, να επιδείξετε αλληλεγγύη και να συνδράμετε με την σειρά σας,   ώστε να μπορέσουμε την επόμενη ημέρα, να επανακτήσουμε την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας.  Προς το σκοπό αυτό, θα  πρέπει να  λάβετε τα αναγκαία και απαιτούμενα μέτρα  και να μας  απαλλάξετε τουλάχιστον για το έτος 2020, που είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσουμε, από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων, να μειώσετε τουλάχιστον κατά το ήμισυ τα τέλη καθαριότητας και το κόστος της  χρέωσης  κατανάλωσης  ύδατος, καθώς επίσης  να αναστείλετε και για ένα έτος την είσπραξη των  βεβαιωμένων οφειλών μας. Επίσης να εισηγηθείτε την μείωση του συντελεστή για τα τέλη των εκδιδόμενων  λογαριασμών και να αναστείλετε την είσπραξη αυτών τουλάχιστον για το 2020.

 Το ζητούμενο στην παρούσα  φάση,  είναι να καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε την δημοτική αρχή αρωγό στην προσπάθεια μας.

Η έκτακτη κατάσταση που βιώνουμε όλοι επιφέρει βίαιες αλλαγές, σε όλα τα επίπεδα. Απέναντι σε αυτές οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Να συνεργαστούμε ώστε να μείνουμε όλοι όρθιοι, ζωντανοί. Ειδικά ένας κλάδος όπως η εστίαση, είναι σημαντικό  την επόμενη μέρα να συνεχίσει να αποτελεί  σταθερό πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας, της απασχόλησης και της ανάπτυξης».

(Το παραπάνω αίτημα συνυπογράφει και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News