Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου: Στηρίζουμε τα αιτήματα των υγειονομικών

Κρήτη
Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου: Στηρίζουμε τα αιτήματα των υγειονομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και τώρα στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

«Σήμερα και μπροστά στις εξελίξεις ο αγροτικός σύλλογος Ηρακλείου, το αγροτικό κίνημα, υπερασπίζοντας το συμφέρον της υγείας του λαού, στηρίζει τα αιτήματα των υγειονομικών. Στηρίζουμε τη δράση τους στις 7 Απρίλη και συμμετέχει ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΔΣ, παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, στη συμβολική κινητοποίηση που καλεί το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, στη πύλη του Νοσοκομείου στις 12.00 το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση, στη λογική του «κόστος - όφελος» προχωρά με το «βλέπουμε και κάνουμε». Οι ευθύνες είναι διαχρονικές για την ως τώρα υποστελέχωση και την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μπροστά, λοιπόν, στη κρίσιμη μάχη της πανδημίας του κορωνοϊού δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και να μην διεκδικούμε, άμεσα τώρα να ξεπεραστούν οι ελλείψεις και οι καθυστερήσεις. Σε μια μάχη που δε φτάνει μόνο η ατομική ευθύνη που την έχουμε πάρει μένοντας σπίτι. Ήρθε η ώρα να πάρει η κυβέρνηση την ευθύνη της και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα προστασίας της υγείας του λαού! Γιατί μπορεί να φοράμε μάσκες για προστασία αλλά έχουμε φωνή και όλοι μαζί διεκδικούμε:

  • να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά και εξοπλισμός και να εξασφαλισθεί, με κεντρική κρατική ευθύνη, ο συνεχής εφοδιασμός των δημόσιων μονάδων υγείας, με προτεραιότητα στα μέσα ατομικής προστασίας.
  • να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας (συστηματική επίβλεψη της υγείας και έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση συμπτωματικών ή και ασυμπτωματικών - προσυμπτωματικών εργαζομένων).
  • να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειες τους και οι ίδιοι.
  • να επεκταθεί το Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • να αποκατασταθούν πλήρως τα επιδόματα εορτών και αδείας. Να καταβληθεί ολόκληρο το επίδομα Πάσχα σε όλους τους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας

Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

  • Κάλυψη χαμένου εισοδήματος των μικρομεσαίων παραγωγών, εξασφάλιση κατώτερων εγγυημένων τιμών. Ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους, ενόψει Πάσχα, να διοχετευθεί στην αγορά ελληνικό κρέας, να σταματήσουν εισαγωγές κρέατος για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.
  • Αποζημίωση για αγροτοκτηνοτρόφους που θα σταματήσουν την εργασία τους λόγω νόσου. Να στηριχθεί η αγρότισσα, που αναγκάζεται να παραμείνει στο σπίτι για τη φροντίδα των παιδιών ή ηλικιωμένων.
  • Άμεσα 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές του Φλεβάρη και για όσο διαρκέσει η κρίση του κορωνοϊού, ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη, τέλος επιτηδεύματος, τοκοχρεολύσια στις τράπεζες. Για το ίδιο διάστημα, αναστολή χρεών προς Δημόσιο, τράπεζες, πρώην ΔΕΚΟ, πλειστηριασμών, κατασχέσεων, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης, να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ για τους αγροτοκτηνοτρόφους με εισόδημα ως 12.000 ευρώ.
  • Άμεση καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ για το 2019 στο σύνολο των παραγωγών, ιδιαίτερα για την κατεστραμμένη ελαιοπαραγωγή. Καμία υποβάθμιση ή καθυστέρηση του προγράμματος δακοκτονίας με αφορμή την επιδημία. Άμεση κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη!
  • Να δοθεί η απαραίτητη παράταση για όσο χρειαστεί για την υποβολή δηλώσεων καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμων υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, κάλυψη ελλείψεων σε Βενιζέλειο/ΠΑΓΝΗ. Να ενισχυθούν πλήρως τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία της υπαίθρου, με προσωπικό, υποδομές και υλικά, καμία απομάκρυνση προσωπικού από το κέντρο υγείας ή τα ιατρεία της περιοχής. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας με κρατική ευθύνη. Πλήρης εξοπλισμός με είδη απολύμανσης και προφύλαξης, δωρεάν από το κράτος, να σταματήσει η αισχροκέρδεια, δωρεάν το τεστ για τον κορονοϊό για όλο τον πληθυσμό.

Στις 7 Απρίλη, η φωνή των υγειονομικών γίνεται φωνή όλων μας. Έτσι θα εκφράσουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας σε αυτούς που δίνουν τη μάχη να κρατήσουν ζωντανούς αυτούς που θα αρρωστήσουν.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News