Συγκλονίζει Κρητικός γιατρός στο Μπρούκλιν: «Σε κάθε πόλεμο ή θα κερδίσεις τη μάχη, ή θα χάσεις»

Κρήτη
Συγκλονίζει Κρητικός γιατρός στο Μπρούκλιν: «Σε κάθε πόλεμο ή θα κερδίσεις τη μάχη, ή θα χάσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Νεραντζάκης «μάχεται» με το θάνατο στην εντατική νοσοκομείου του Μπρούκλιν

Ένας Κρητικός γιατρός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό στην εντατική νοσοκομείου του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Γιώργος Νερατζάκης περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και την Στέλλα Τερζάκη το «εμπόλεμο» σκηνικό, με φόντο τη ραγδαία εξάπλωση στις Η.Π.Α. και επίκεντρο τη Νέα Υόρκη.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν πρόκειται για μία κατάσταση “εκτός ελέγχου”.  Η εικόνα που έχουμε εμείς στην εντατική είναι πάρα πολύ δύσκολη, αλλά δεν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε τραγική».

Ο κ. Νεραντζάκης, παράλληλα, περιέγραψε ένα συγκινητικό περιστατικό που διαδραματίστηκε στο νοσοκομείο όπου εργάζεται: Η μητέρα ενός μαθητή της Ιατρικής Σχολής νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή, με το γιο της να βρίσκεται μπροστά εκείνη τη δύσκολη στιγμή και τη μητέρα «να πεθαίνει στα χέρια του», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Αναφορικά με τα θετικά περιστατικά, ένας μαθητευόμενος χειρούργος, μετά από δύο ήμερες στην εντατική, δε χρειάστηκε, τελικά, να διασωληνωθεί και επέστρεψε στο σπίτι του.

Αναφορικά με τη χλωροκίνη και την κολχικίνη, ο ίδιος αναφέρει πως χρησιμοποιούνται, ωστόσο, χρειάζεται ακόμη χρόνος, προκειμένου να διαπιστωθούν με ασφάλεια τα αποτελέσματα των φαρμάκων αυτών.

Πάντως, όπως είπε ο μεγαλύτερος του φόβος είναι ο θάνατος των ασθενών του, «νιώθεις μια απογοήτευση. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως βρισκόμαστε σε μια “εμπόλεμη κατάσταση”», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Και, όπως σε κάθε πόλεμο, τη μία, θα κερδίσεις τη μάχη και την άλλη, θα χάσεις», συμπλήρωσε.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News