Κρήτη

Πήγαν για αντίδωρο αγνοώντας τα μέτρα - Ουρά έξω από τον Άγιο Μηνά

Κυριακή πρωί και μετά τη θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, αρκετοί πιστοί προσήλθαν για να πάρουν αντίδωρο, σχηματίζοντας ουρά στον προαύλιο χώρο. Κάτι που είναι αντίθετο με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των πολιτών όπως και με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη των πιστών να κρατούν την επαφή με την εκκλησία αλλά στους καιρούς που ζούμε προέχει η ασφάλεια όλων.

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως συγκεντρώθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι εκεί, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί ηλικιωμένοι αλλά και παιδιά. Με ποια αιτιολογία εξασφάλισαν άδεια μετακίνησης;

Και αφού πήγαν που πήγαν γιατί δεν φρόντισαν να τηρούνται οι αποστάσεις των 2 μέτρων;

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης είναι ξεκάθαρη. Απαγορεύονται παντελώς οι εκδηλώσεις και οι συναθροίσεις σε Εκκλησιαστικούς Χώρους. Οι λειτουργίες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και αναμεταδίδονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η εικόνα  που διαμορφώθηκε σήμερα το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, θα πρέπει να μας ανησυχήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό κατά πόσο έχουν αντιληφθεί όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης και κατά πόσο έχουν αντιληφθεί επίσης  όλοι το μέγεθος της ατομικής ευθύνης που αναλογεί στον κάθε ένα από εμάς για να μπορέσουμε τελικά να διαφυλάξουμε την υγεία του συνόλου.  

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια