ΟΓΕ: Οι ομάδες γυναικών Ηρακλείου συμμετέχουν στο κάλεσμα των εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
ΟΓΕ: Οι ομάδες γυναικών Ηρακλείου συμμετέχουν στο κάλεσμα των εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διεκδικούμε μαζί μέτρα για την προστασία της υγείας των οικογενειών και των δικαιωμάτων μας»

Οι ομάδες γυναικών του Ηρακλείου που συσπειρώνονται στην Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) συμμετέχουμε στο κάλεσμα του σωματείου των εργαζομένων ΠΑΓΝΗ την Τρίτη 7 Απριλίου στις 12.00, στην πύλη του Νοσοκομείου.

«Γυναίκα του μόχθου, Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν είσαι μόνη σου. Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας είναι στο πλάι σου.

Διεκδικούμε μαζί μέτρα για την προστασία της υγείας των οικογενειών και των δικαιωμάτων μας.

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Άμεση ενίσχυση τους με Μέσα Ατομικής Προστασίας, για να μη νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.
  • Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, των κλινών ΜΕΘ, των διαγνωστικών και εργαστηριακών κέντρων και των ιδιωτών γιατρών.
  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.

Δεν κλείνουμε τα μάτια στις αιτίες που απαξιώνουν τις ζωές μας.

Καταρρέουν οι μύθοι, όπως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι η πιο ισχυρή οικονομία παγκόσμια. Η σημερινή τραγική κατάσταση σ’ όλο τον κόσμο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που λογαριάζει την προστασία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής ως “κόστος”.

Την ίδια πολιτική ακολουθούν και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θυσιάζουν τις ανάγκες μας στο θεό της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας για να στηριχθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Τώρα αναγκάζονται να διαχειριστούν την πανδημία με την ίδια αντιλαϊκή συνταγή. Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση μας λέει “μη συνωστίζεστε στα νοσοκομεία”, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει τις υποδομές Κέντρων Υγείας για να απευθυνθούμε.

Μας λέει “απευθύνσου στον οικογενειακό γιατρό”, αλλά το υποβαθμισμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν τον εξασφαλίζει.

Μας λέει “μην κάνετε χρήση φαρμάκων μόνοι σας” αλλά κατά τα άλλα είμαστε υποχρεωμένες μόνες μας να παρακολουθούμε την πορεία της υγείας μας, με ή χωρίς κορωνοϊό και να χρυσοπληρώνουμε για το τεστ και τις άλλες εξετάσεις στα ιδιωτικά κέντρα υγείας. Νέες γυναίκες σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα για τις αναγκαίες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου γιατί τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων μαιευτικών κλινικών έχουν κλείσει.

Μας υποχρεώνει να ψάχνουμε μόνες μας να βρούμε μάσκες και αντισηπτικά, να τα πληρώνουμε αδρά για να φουσκώνουν οι τσέπες των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων.

Μας λέει ότι “εγγυάται για την ασφάλεια των πολιτών”. Η αλήθεια είναι ότι χιλιάδες εργαζόμενες νοιώθουν την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας κάτω από την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας. Αλλά και οι αυτοαπασχολούμενες νοιώθουν να αυξάνονται τα αδιέξοδα την επόμενη μέρα που θα σφίγγει η θηλιά των χρεών σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία.

Η κυβέρνηση μας λέει ότι “το κράτος χωρίς γραφειοκρατία εξυπηρετεί τους πολίτες με ηλεκτρονικές υπηρεσίες”. Όμως, δεν έχει τέλος η αναμονή των νέων μητέρων για να εγκριθεί η άδεια και το επίδομα τοκετού- λοχείας- μητρότητας.

Μας λέει ότι “ο κορωνοϊός δεν κάνει ταξικές επιλογές”. Μας κρύβει ότι οι δυνατότητες αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας στην υγεία, στην εκπαίδευση, στις συνθήκες της ζωής μας έχουν ταξικό χαρακτήρα.

Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.

Σήμερα αναδεικνύεται η αξία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο, που θα είναι ικανό να προστατεύσει εμάς και τις οικογένειές μας σε κάθε περίσταση.

Δε θα ματώσουμε άλλη μια φορά για τα κέρδη των μονοπωλίων, γι αυτούς που συγκεντρώνουν στα χέρια τους το αποτέλεσμα της εργασίας μας

Προβάλλεται η “συμβολή” μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με κάποιες δωρεές. Όμως, ο πλούτος από τον οποίο προέρχονται οι “δωρεές” είναι αποτέλεσμα της δικής μας δουλειάς.

Η κυβέρνηση δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία για να αυξάνουν την εκμετάλλευσή μας, για να δουλεύουμε πιο εντατικά, χωρίς δικαιώματα.

Η τηλεργασία έδειξε ήδη το σκληρό της πρόσωπο, που σημαίνει 24ωρη σκλαβιά.

Δε θα δεχθούμε τη μονιμοποίησή της!

Η επόμενη μέρα ήδη ρίχνει βαριά τη σκιά της.

Δε θα συμβιβαστούμε να πληρώσουμε εμείς και πάλι τα σπασμένα μιας νέας κρίσης.

Δε θα τους αφήσουμε !

Δε συμβιβαζόμαστε να είναι οι ανάγκες μας στο περιθώριο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλοι και όλες σταθερή δουλειά με ικανοποιητικό εισόδημα, να έχουμε ελεύθερο χρόνο, και δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας , Παιδείας, Πρόνοιας.

Το μέλλον των παιδιών μας δε χωράει σε μια κοινωνία που έχει για θεό το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές.

Να πάρουμε θέση στο συλλογικό αγώνα, στην αντεπίθεση για μια ζωή με δικαιώματα!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News