Αντιθέσεις: Χαραμάδα ελπίδας από τους επιστήμονες - Τι ειπώθηκε για τα τεστ;

Κρήτη
Αντιθέσεις: Χαραμάδα ελπίδας από τους επιστήμονες - Τι ειπώθηκε για τα τεστ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποια φάση βρισκόμαστε στη μεγάλη μάχη

Συγκρατημένη αισιοδοξία προκαλούν στους επιστήμονες τα τελευταία δεδομένα σε σχέση με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας καθώς και ο χαμηλός αριθμός θετικών κρουσμάτων κορωνοϊου στο νησί μας, ωστόσο όπως τονίζουν δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός ή καταστάσεις χαλάρωσης οι οποίες ενδέχεται να καταστρέψουν τη συνολική προσπάθεια.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις στην εκπομπή Αντιθέσεις με τον Γιώργο Σαχίνη, τόσο του καθηγητή Κλινικής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Γιώργου Σουρβίνου όσο και του καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής Αναστάσιου Φιλαλήθη.

"Καλύτερη εικόνα με τα τεστ"

Επιστήμονες εξέφρασαν τη πεποίθησή τους ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας είναι πολύ μεγαλύτερος από τον σημερινό και ότι καλύτερη εικόνα θα σχηματιστεί μέσω των τέστ αντισωμάτων τα οποία θα ανιχνεύουν ποιοι έχουν νοσήσει και ποιοι έχουν ανοσία.

"Χωρίς τεστ δεν ξέρουμε , που βρισκόμαστε.  Δεν μπορούμε να μένουμε στα τυφλά, με την καραντίνα απλά  κερδίζουμε χρόνο, αλλά πάμε στα τυφλά" , δήλωσε ο καθηγητής Ιατρικής Επιδημιολογίας και Υγείας του πληθυσμού και στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του STANFORD Γιάννης Ιωαννίδης.

Στη διάρκεια της εκπομπής Αντιθέσεις, ο Γιώργος Σουρβίνος αποκάλυψε στον Γιώργο Σαχίνη τη συνεργασία που ξεκινά μεταξύ Πανεπιστημίου Κρήτης και Πανεπιστημίου Newcastle της Μεγάλης Βρετανίας για τη συλλογή δειγμάτων εκπνοής προκειμένου να διεξαχθούν διάφορα συμπεράσματα, για το αν ο ιός τελικά μεταδίδεται και αερόβια στην ατμόσφαιρα ή μόνο κάτω από εξαιρετικά ειδικές συνθήκες σε κάποιες ΜΕΘ .

Στο επίκεντρο της εκπομπής βρέθηκε και η περίπτωση με τα 119 θετικά κρούσματα κορονοϊού επιβατών στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, με τους επιστήμονες να απαντούν σε σχετικό ερώτημα του Γιώργου Σαχίνη για το αν τελικά πρέπει να γίνουν μαζικά τεστ στους υπόλοιπους 260 επιβάτες.

Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη στα νοσοκομεία, δήλωσε ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης και Δ/ντης στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Ανέστης Κιούλπαλης ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στη βελτίωση της υγείας της 63χρονης από το Κρουαζιερόπλοιο Costa Victoria το οποίο είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News