Κρητικιά που ζει στη Νέα Υόρκη: «Αυτό που ζούμε θυμίζει εμπόλεμη κατάσταση»

Κρήτη
Κρητικιά που ζει στη Νέα Υόρκη: «Αυτό που ζούμε θυμίζει εμπόλεμη κατάσταση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα όσα περιέγραψε η Μαρία Μαθιουδάκη στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» με τη Ιωάννα Μαλέσκου.

Την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Υόρκη η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Πανδημίας του κορωνοϊού περιέγραψε η Κρητικιά Μαρία Μαθιουδάκη στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» με τη Ιωάννα Μαλέσκου, στέλνοντας το μήνυμα ότι «Μένουμε σπίτι – διότι δεν υπάρχει άλλη λύση».

Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, είναι άδεια, με την Ηρακλειώτισσα να παρουσιάζει σχετικό φωτογραφικό υλικό, περιγράφοντας σοκαρισμένη τις εικόνες που αντίκρισε με τους άδειους δρόμους μετά από πολλές μέρες καραντίνα στο σπίτι που διαμένει και όταν χρειάστηκε να μεταβεί στο Μανχάταν, για τις ανάγκες της εργασίας της.

« Η εικόνα είναι τρομακτική.  Ελπίζω να τελειώσει σύντομα αυτό που ζούμε.  Θυμίζει …εμπόλεμη κατάσταση», ανέφερε μεταξύ άλλων, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη της για την μεγάλη αγκαλιά και στήριξη που είχε από τους ανθρώπους της Ελληνικής Ομογένειας.

Η Μαρία Μαθιουδάκη βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από τον περασμένο Σεπτέμβριο οπότε ξεκίνησε την πρακτική της στο Ελληνικό προξενείο ενώ στη πορεία συνέχισε την πρακτική της, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως ανέφερε στην Ιωάννα Μαλέσκου, η ίδια μπήκε από πολύ νωρίς σε καραντίνα στο σπίτι, διαισθανόμενη τον κίνδυνο, σε μια χρονική περίοδο μάλιστα όπου τα πράγματα στη Νέα Υόρκη ήταν χαλαρά, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία εγκαίρως έλαβε τα αναγκαία μέτρα ενάντια στον αόρατο εχθρό.

Η ίδια εξέφρασε τη πεποίθηση της ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί στην διαχείριση της κρίσιμης αυτής κατάστασης από πλευράς Αμερικής, καθώς όπως υποστήριξε το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι προσπάθειες είχαν επικεντρωθεί στη διάσωση της οικονομίας και όχι στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Στη διάρκεια της εκπομπής αναφέρθηκε στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί στα νοσοκομεία αλλά και στη μάχη για την εξασφάλιση αναπνευστήρων, στο μεγάλο κύμα της ανεργίας καθώς και στα προβλήματα δυσλειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News