Καιρός: «Έρχονται» νοτιάδες και αφρικανική σκόνη

Κρήτη
Καιρός: «Έρχονται» νοτιάδες και αφρικανική σκόνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως 26 βαθμοί στην Κρήτη

Υψηλές θερμοκρασίες το Σάββατο στην Κρήτη αφού ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως 25-26 βαθμούς),

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυροί νοτιάδες έντασης 7-8 μποφόρ και σύμφωνα με το meteo.gr οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με έντονα φαινόμενα στα κεντρικά, χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και πυκνές στα κεντρικά ορεινά, βαθμιαία θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, θερμοκρασία σε άνοδο στα νότια και στα ίδια επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου: οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι στα δυτικά από το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News