«Έσβησε» ο Στέλιος Κιαγιαδάκης

Κρήτη
«Έσβησε» ο Στέλιος Κιαγιαδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πένθος το Ρέθυμνο

Θλίψη στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, αφού έφυγε από την ζωή, ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ρεθύμνου, Στέλιος Κιαγιαδάκης.

Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας και  αντιμετώπιζε μια δύσκολη ασθένεια για την οποία και τελικά έχασε την μάχη, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του, τους δικούς του ανθρώπους και όλους όσοι τον γνώριζαν.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ι.Ν. των Τεσσάρων Μαρτύρων κεκλεισμένων των θυρών και την παρουσία των απολύτως στενών συγγενών, ενώ η ταφή θα γίνει στη γενέτειρα του Αργυρούπολη Ρεθύμνου.

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για την απώλεια του Στέλιου Κιαγιαδάκη

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε σήμερα έναν άξιο εκπρόσωπο της Κρητικής παράδοσης, τον Στέλιο Κιαγιαδάκη.

Ο επί σειρά ετών δραστήριος πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ρεθύμνης, συνέδεσε το όνομά του με την Κρητική παράδοση, όπου με τα χορευτικά συγκροτήματα και τις δράσεις του, προέβαλε και διαφήμιζε σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Σε όλη την πορεία του χαρακτηριζόταν για το ήθος, τον δυναμικό του χαρακτήρα και την αγάπη του για την Κρητική τέχνη και έτσι θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του». 

Συλληπητήριο μήνυμα του Δημήτηρη Αβραμόπουλου

Συγκινητικός είναι το συλληπητήριο μήνυμα του Δημήτηρη Αβραμόπουλου προς τη Μαρία Κιαγιαδάκη:

 «Αγαπητή Μαρία,          

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση της απώλειας του αγαπημένου σου συζύγου Στέλιου.Ενός ξεχωριστού, δραστήριου και δυναμικού ανθρώπου, τον οποίο διέκρινε πάντα η αγάπη του για την Κρήτη, η περηφάνια για την κρητική του καταγωγή, το πάθος του για την κρητική πολιτισμική παράδοση και ο πατριωτισμός του, στοιχεία που οδήγησαν τα βήματά του σε όλη του την ζωή. Όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε μέσα από τις δραστηριότητές του που μας έφερναν συχνά  κοντά, θα τον έχουμε πάντα  στο νου και την καρδιά μας και τον αποχαιρετούμε σήμερα με τιμή και αγάπη.

Η αγαπημένη του Κρήτη χάνει έναν από τους πρεσβευτές των παραδόσεών της και μοιραζόμαστε με τους Κρήτες συμπατριώτες μας τα αισθήματα λύπης αυτού του αποχαιρετισμού.Σε αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες, που συνοδεύουν τον βαθύ και αξεπέραστο πόνο που προκαλεί  αυτός ο αποχωρισμός ζωής, γνωρίζω, ότι δεν υπάρχουν πειστικά, παρηγορητικά λόγια για να μπορέσει κανείς να σας σταθεί.

Συμμετέχοντας στο βαρύτατο πένθος της οικογενείας σας, θα ήθελα να σου εκφράσω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα θερμότατα συλλυπητήριά μου και να ευχηθώ, μέσα από την καρδιά μου, ο Θεός να δίνει  σ’ εσένα και στα παιδιά σας, Χάρη και Αιμιλία, δύναμη, αντοχή και παρηγοριά αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές».

Συλλυπητήριο Περιφερειάρχη Κρήτης για τον θάνατο του Στέλιου Κιαγιαδάκη

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Προέδρου του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Στέλιου Κιαγιαδάκη εκφράζει στην οικογένεια του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

«Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης υπηρέτησε με ζήλο τον πολιτισμό της Κρήτης. Συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της κρητικής παράδοσης. Ως Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης εκπροσώπησε την Κρήτη σε σημαντικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κ. Μαρία Λιονή, με αφορμή το θάνατο του

Προέδρου του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, Στέλιου Κιαγιαδάκη, έκανε σήμερα την

ακόλουθη δήλωση:

« Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του αγαπητού συμπολίτη

μας Στέλιου Κιαγιαδάκη, ενός γνήσιου Κρητικού και θιασώτη της τοπικής

παράδοσης . Ο εκλιπών, ως Πρόεδρος επί σειρά ετών του ιστορικού Ομίλου

Βρακοφόρων Κρήτης, γαλούχησε γενιές στην κρητική μουσική παράδοση και με τη

δική του μοναδική συμβολή η κρητική μουσική και ο χορός έγιναν αναγνωρίσιμα

στο πανελλήνιο και παράλληλα έγιναν το όχημα για να διαφημιστεί και να αγαπηθεί

ο τόπος μας, και να ταξιδέψει ο πολιτισμός και η πλούσια ιστορία της Κρήτης σε

κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης θα μείνει στη μνήμη μας ως ένας

περήφανος Κρητικός, που εργάστηκε με πάθος για το ιδεώδες της κρητικής

παράδοσης, ώστε να μαθαίνουν οι νεότεροι και να διατηρείται στο ακέραιο η επαφή

με τις ρίζες και την ταυτότητά μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης για τον θάνατο του Στ. Κιαγιαδάκη

«Με μεγάλη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης πληροφορήθηκε πριν από λίγο τον θάνατο του προσφιλούς μας Προέδρου Στέλιου Χ. Κιαγιαδάκη. Ο εκλιπών υπήρξε για όλους μας πρότυπο δύναμης ζωής και δημιουργικότητας και μπροστάρης σε διαρκείς αγώνες και επιτυχίες στα κοινά και στα πολιτιστικά δρώμενα και του τόπου μας με εκδηλώσεις προβολής της Κρητικής Παράδοσης  σε ολόκληρη την Κρήτη, στο Πανελλήνιο, αλλά ακόμη και στα πέρατα του κόσμου!

Μετά από αυτό το θλιβερό γεγονός, συνήλθε εκτάκτως σε τηλεδιάσκεψη το Δ.Σ. του Ομίλου μας και αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να εξουσιοδοτήσει το μέλος του Δ.Σ. και μέλος της οικογένειας του εκλιπόντος Γιάννη Πετράκη, προκειμένου να εκπροσωπήσει το Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία και να εκφράσει εκ μέρους του στην οικογένεια του τα θερμά του συλλυπητήρια, δεδομένου ότι, λόγω των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, δεν μπορεί να παραστεί κάποιος στην κηδεία του, εκτός από τα στενά μέλη της οικογένειάς του.
  2. Να παρευρεθεί τιμητικό άγημα του Ομίλου στην ταφή του στην Αργυρούπολη.
  3. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Ομίλου.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στις τοπικές εφημερίδες και να αναρτηθεί στις διαδικτυακές σελίδες του Ομίλου.

Ρέθυμνο, 3 Απριλίου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News