Πρόστιμο 150 € σε άστεγο στην Κρήτη, λόγω των μέτρων απαγόρευσης

Κρήτη
Πρόστιμο 150 € σε άστεγο στην Κρήτη, λόγω των μέτρων απαγόρευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητείται κατάλυμα για τον άστεγο – Καταγγέλλουν πρόστιμα σε πρόσφυγες

Παράβαση σε έναν άστεγο άνδρα, για την παραβίαση των μέτρων απαγόρευσης, λόγω του κορωνοϊού, βεβαίωσαν άνδρες της αστυνομίας στο Ρέθυμνο.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο άνδρας βρέθηκε από τους αστυνομικούς «να παραμένει σε εξωτερικούς χώρους, όπως πάρκα και άλλου», όπως αναγράφει χαρακτηριστικά η παράβαση, φωτογραφία της οποίας έχει κάνει το γύρο των social media.

Για το λόγο αυτό, στον άνδρα, βεβαιώθηκε η εν λόγω παράβαση, καθώς και το σχετικό πρόστιμο των 150 ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ασκήθηκε ένσταση και η συγκεκριμένη παράβαση - όπως και το πρόστιμο των 150 ευρώ - ακυρώθηκε. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναζητείται κάποιο ασφαλές κατάλυμα, προκειμένου να διαμείνει ο άνδρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας, τον προηγούμενο καιρό διέμενε σε σπίτια φίλων του, ωστόσο, πλέον βρέθηκε χωρίς στέγη.

Καταγγέλλουν πρόστιμα σε πρόσφυγες στο Ηράκλειο

Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ), «το τελευταίο διάστημα έχουν χρεωθεί πρόστιμα σε πρόσφυγες από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο, επειδή δεν τηρούν τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης».

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση για ανθρώπους «που κοιμούνται στην παραλιακή σε εγκαταλελειμμένα κτήρια, που περιπλανώνται στους δρόμους αναζητώντας δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν».

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News