Πρόστιμο 150 ευρώ στα Χανιά για… παράνομο μπάνιο - Στοπ σε κολύμπι και ψάρεμα, λόγω κορωνοϊού

Κρήτη
Πρόστιμο 150 ευρώ στα Χανιά για… παράνομο μπάνιο - Στοπ σε κολύμπι και ψάρεμα, λόγω κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι απαγορεύεται; - Αυστηροί έλεγχοι και από το Λιμενικό για τις θαλάσσιες δραστηριότητες

Σε ισχύ έχει τεθεί και στην Κρήτη, η απαγόρευση κολύμβησης, αλλά και όλες οι συναφείς θαλάσσιες δραστηριότητες σε όλες τις παραλίες του νησιού, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το μέτρο περιλαμβάνεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον περιορισμό της κίνησης των πολιτών ωστόσο χρειάστηκε ειδική διαταγή που διευκρινίζει ότι το κολύμπι και το ψάρεμα δεν περιλαμβάνονται στην κατηγορία της σωματικής άσκησης.

Ήδη, πάντως, στα Χανιά μια γυναίκα έλαβε πρόστιμο 150 ευρώ, καθώς εντοπίστηκε να κολυμπάει στη θάλασσα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Τετάρτης καταγράφτηκε η πρώτη παράβαση στα Χανιά όταν μία γυναίκα στο άκουσμα της σειρήνας του λιμενικού βγήκε από τη θάλασσα για να της βεβαιωθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ για παράνομο κολύμπι.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν απαγορεύονται:

  • Το μπάνιο στη θάλασσα
  • Η χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής
  • Η υποβρύχια αλιεία (ψαροντούφεκο)
  • Το ψάρεμα από ξηράς

Οι έλεγχοι του λιμενικού διεξάγονται με αμείωτη ένταση και στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες σε όλο το παραλιακό μέτωπο, στη θάλασσα, την παραλιακή οδό, το βόρειο λιμενοβραχίωνα καθώς και τα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης των πλοίων.

Σήμερα πάντως δεν εντοπίστηκαν κολυμβητές στο Ηράκλειο με τους πολίτες να συμμορφώνονται στο μέτρο και τον καιρό να μην επιτρέπει τις δραστηριότητες στη θάλασσα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News