Σε απόγνωση ασθενείς με AIDS στην Κρήτη

Κρήτη
Σε απόγνωση ασθενείς με AIDS στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς γιατρό εδώ και τρεις μήνες το ιατρείο του Βενιζελείου για σοβαρές και χρόνιες παθήσεις

Τουλάχιστον ένα τρίμηνο έχει μείνει χωρίς ιατρό το ιατρείο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου που ασχολείται με πολύ σοβαρές και χρόνιες παθήσεις. Ασθενείς που πάσχουν από AIDS μάς έστειλαν επιστολές, ζητώντας μας να απευθυνθούμε στη διοίκηση και να μάθουμε πώς και γιατί δεν έχει ακόμα καλυφθεί η θέση της ιατρού που παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της!

Σύμφωνα με τους ασθενείς που βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση, πρόκειται για το ιατρείο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου που παρακολουθεί τους ασθενείς που πάσχουν από HIV και άλλα χρόνια νοσήματα.

«Εδώ και τρεις μήνες περίπου έχει παραιτηθεί η θεράπων ιατρός μας, η όποια μας παρακολουθούσε και μας έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις όταν έπρεπε να γίνουν και μας προμήθευε με τα φάρμακά μας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είμαστε στο έλεος του Θεού.

Τρεις μήνες τώρα πάμε στο Βενιζέλειο και είμαστε με την ψυχή στο στόμα για το αν τελικά θα πάρουμε τα φάρμακά μας και θα κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το αποτέλεσμα είναι ότι παίρνουμε τα φάρμακά μας αλλά δε γίνονται οι εξετάσεις.

Τρεις μήνες μας λένε ότι προσπαθούν να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό με το ΠΑΓΝΗ, είτε να πάμε εκεί σαν ασθενείς, είτε να έρχεται κάποιος ειδικευμένος γιατρός στο Βενιζέλειο. Τρεις μήνες τώρα μας πάνε από μήνα σε μήνα και δεν έχουμε καμία απάντηση...».

«Πάμε για μόνιμες προσλήψεις»

Χθες η "Νέα Κρήτη" επικοινώνησε με τον διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κώστα Τερζάκη. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας, «χθες (σ.σ. προχθές) Τρίτη 31 του Μάρτη μίλησα με την 7η Υ.ΠΕ. και μου απάντησαν ότι θα μου δώσουν έναν μόνιμο γιατρό παθολόγο-λοιμωξιολόγο. Και πιστεύω ότι το αργότερο σε τρεις μήνες θα τον έχουμε στο ιατρείο μας εδώ. Άρα λοιπόν εντός ολίγου θα λυθεί το πρόβλημα. Κι εκτός από αυτό είχα μιλήσει και με τον καθηγητή κ. Γκίκα, ο οποίος μου είπε ότι είχε πολλούς ασθενείς και δεν μπορούσε να αναλάβει άλλους...».

Γενικότερα προς την κατεύθυνση αυτή έχει κάνει ενέργειες επικοινωνώντας και με άλλους καθηγητές του ΠΑΓΝΗ. «Κάνω προσπάθειες. Αλλά οι ίδιοι οι ασθενείς δεν το γνωρίζουν και έχουν οι άνθρωποι τα προβλήματά τους και τους καταλαβαίνω», όπως επισήμανε στη "Νέα Κρήτη" ο Κώστας Τερζάκης.

Τι θα γίνει όμως μέχρι να γίνει ο μόνιμος διορισμός αλλά και άλλοι διορισμοί στο εν λόγω άκρως σημαντικό ιατρείο; Ο Κώστας Τερζάκης απαντά: «Θα βρω κάποιον γιατρό να τους γράφει τα φάρμακα. Και αν κάποιος χρειαστεί κάτι επείγον, τότε θα συνεννοηθώ με το ΠΑΓΝΗ για να απευθύνεται εκεί. Δηλαδή εγώ θέλω να τους βοηθήσω. Ψάχνομαι...».

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό της σοβαρότητας του συγκεκριμένου ιατρείου ότι στον συγκεκριμένο λοιμωξιολόγο υπάγεται και το θέμα του κορωνοϊού.

Προσεχώς - Οι προσλήψεις που θα γίνουν

Ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, μάλιστα, μας μίλησε και για το σύνολο των επικείμενων προσλήψεων που είναι: τέσσερις αναισθησιολόγοι, δύο πνευμονολόγοι, ένας παθολόγος, ένας παθολόγος λοιμώξεων, ένας καρδιολόγος και ένας ακτινοδιαγνώστης. Και τα δέκα αυτά άτομα θα είναι μόνιμοι. Από 'κει και πέρα θα προσληφθούν επικουρικοί. «Τους επικουρικούς θα τους πάρω άμεσα. Έναν παιδίατρο, έναν ακτινολόγο και έναν παθολόγο. Επίσης περιμένω τον παθολόγο Χάρη Λυδάκη που ήταν διευθυντής στη Β' Παθολογική του νοσοκομείου μας και ήταν υποδιευθυντής στην Υ.ΠΕ., παραιτήθηκε και τώρα γίνεται η διαδικασία για να επιστρέψει πίσω σε μας», καταλήγει στην εφημερίδα μας ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κώστας Τερζάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News