Κρήτη

Τι ακριβώς συνέβη με το κρούσμα κορωνοϊού από τα Χανιά;

14 παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κρήτη

Το δείγμα από τον ασθενή που αποτέλεσε το πρώτο κρούσμα προσβολής από κορωνοϊό στα Χανιά, στάλθηκε από την κλινική σε ιδιωτικό εργαστήριο στην Αθήνα. Το γεγονός αυτό παρουσιάζει ενδιαφέρον, γιατί μέχρι τότε τις ανάλογες εξετάσεις τις έστελνε στο Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι άνθρωποι του εργαστηρίου κάλεσαν λοιπόν την κλινική και ρώτησαν γιατί δεν τους εστάλη το δείγμα, όπως γίνεται συνήθως, αλλά πήγε στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα από το Ιολογικό εκδίδονται και αποστέλλονται ταχύτερα και βεβαίως αντίθετα με τα ιδιωτικά εργαστήρια, βρίσκεται συνδεδεμένο με τα κέντρα αναφοράς και καταγράφει άμεσα το κρούσμα στα δηλωθέντα ανά την επικράτεια. Κάτι που στην περίπτωση αυτή δεν έγινε και το κρούσμα δηλώθηκε μόλις χθες και... διά της τεθλασμένης.

Η απάντηση ήταν ότι είχαν την εντύπωση ότι στο Ιολογικό έχουν φόρτο εργασίας, διότι χειρίζονται τις εξετάσεις απ' όλη την Κρήτη. Ωστόσο οι άνθρωποι του Ιολογικού επισήμαναν ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και ότι το εργαστήριο δεν έχει φτάσει ακόμη στα όριά του.

Να υπενθυμίσουμε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένου των Χανίων, παραμένουν στα 14.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια