Κρήτη

Παγκρήτια Παιδιατρική: «Τα παιδιά μας πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζονται»

«Άλλα λοιμώδη νοσήματα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών»  

Το μήνυμά της προς τους παιδιάτρους της Κρήτης, αλλά και τους γονείς στέλνει η Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ των όσων αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση είναι η σημασία του εμβολιασμού των παιδιών «γιατί - όπως γνωρίζουμε από πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες - στα παιδιά η λοίμωξη από Covid-19 συνήθως διαδράμει ήπια, σε αντίθεση με άλλα λοιμώδη νοσήματα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους, όπως για παράδειγμα η ιλαρά.

Τα παιδιά μας όταν νοσούν θα πρέπει να συνεχίσουν να εξετάζονται και να θεραπεύονται από εμάς, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος να μας διαφύγουν σοβαρά περιστατικά, με μη αναστρέψιμες συνέπειες.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

είναι γεγονός ότι διανύουμε μία περίοδο παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, καθώς βρισκόμαστε απέναντι στην πανδημία ενός θανατηφόρου ιού, του Covid-19, που δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρωπότητας.

Ο καθένας από εμάς με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ως προς την κοινωνία και την οικογένειά του.

Θα συνεχίσουμε να ασκούμε το λειτούργημα μας, με επιστημονική γνώση, μεθοδικότητα και οργάνωση, όπως τόσα χρόνια πολύ καλά γνωρίζουμε να το κάνουμε.

Δεν χρειάζεται να σπείρουμε τον πανικό, ούτε να μειώνουμε τον ρόλο μας σαν Παιδίατροι, λόγω των έκτακτων και αναγκαίων μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19.

Τα παιδιά μας θα πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζονται, γιατί - όπως γνωρίζουμε από πρόσφατα δημοσιευμένες μελέτες - στα παιδιά η λοίμωξη από Covid-19 συνήθως διαδράμει ήπια, σε αντίθεση με άλλα λοιμώδη νοσήματα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους, όπως για παράδειγμα η ιλαρά.

Τα παιδιά μας όταν νοσούν θα πρέπει να συνεχίσουν να εξετάζονται και να θεραπεύονται από εμάς, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος να μας διαφύγουν σοβαρά περιστατικά, με μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Συνάδελφοι, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι, ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:

- Δίνουμε την μάχη μας με υπευθυνότητα και συνέπεια στελεχώνοντας τις Παιδιατρικές Κλινικές στα νοσοκομεία της Κρήτης

- Κρατάμε ανοιχτά τα ιατρεία μας, γιατί είμαστε γιατροί και όχι πάροχοι υπηρεσιών

- Εκτιμούμε και κρίνουμε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, σε ποιο παιδί χρειάζεται να δοθούν μόνο προφορικές συμβουλές και σε ποιο παιδί θα απαιτηθεί κλινικοεργαστηριακή αξιολόγηση

- Δεν αναβάλουμε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ακολουθούμε πιστά το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

- Προστατεύουμε το κοινωνικό σύνολο και τον εαυτό μας τηρώντας σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και απολύμανσης στο χώρο του ιατρείου μας, με αποκλειστικά έναν συνοδό για κάθε παιδί που εξετάζουμε.

Συνάδελφοι, στο δύσκολο έργο που μας περιμένει ας κερδίσει έδαφος η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και η θετική δράση.

Καλή δύναμη σε όλους!

Με εκτίμηση εκ μέρους του ΔΣ,

Ελευθερία Παπαδοπούλου

Πρόεδρος ΠΠΕ»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια