Νέα Υόρκη: Συγκλονίζει Έλληνας δημοσιογράφος «Οι τελευταίες στιγμές ομογενών πριν πεθάνουν»

Κρήτη
Νέα Υόρκη: Συγκλονίζει Έλληνας δημοσιογράφος «Οι τελευταίες στιγμές ομογενών πριν πεθάνουν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μηνύματα ελπίδας από τη Νέα Υόρκη στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» της ΚΡΗΤΗ TV

Στη Νέα Υόρκη η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, η οποία μετρά πάνω από 83.000 κρούσματα κορωνοϊού και με τα θύματα να αγγίζουν τα 2.000, βρέθηκε μέσω της τεχνολογίας, το Καλό Μεσημέρι με την Ιωάννα Μαλέσκου, η οποία συνομίλησε μέσω skype με τον κ. Δημήτρη Τσάκα, δημοσιογράφο της ιστοσελίδας « Αναμνήσεις – Πάνθεον του Ελληνισμού», η οποία προσφέρει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον χώρο της ομογένειας, της γενέτειρας και του απανταχού Ελληνισμού καθώς επίσης και στις ΗΠΑ.

Τα όσα ανέφερε στην Ιωάννα Μαλέσκου, συγκλονίζουν.

« Το μεγαλύτερο «φάρμακο» στον ασθενή είναι η ελπίδα και η πίστη. Αυτό που ακούμε είναι ότι θέλουμε 30.000 αναπνευστήρες και ότι θα χρειαστούν 100.000 φέρετρα για τους νεκρούς (στο καλό σενάριο).  Αυτή τη στιγμή, ξεχάσαμε την προσευχή κα την πίστη και …αναθέσαμε στους … «αστέρες» να μας πουν : « Μένουμε σπίτι» και …περιμένουμε τον Χάρο», δήλωσε και συμπλήρωσε λέγοντας: « Να μένουμε σπίτι, όχι όμως να μείνουμε αδρανείς.  Να κάνουμε κάτι για τον συνάνθρωπο μας.  Να επικοινωνήσουμε ο ένας με τον άλλο.  Να δώσουμε κουράγιο, να τονώσουμε το ηθικό τους, να τους δώσουμε πίστη ότι θα έρθουν οι καλύτερες μέρες, ότι θα έρθει η Άνοιξη, η Σταύρωση και η Ανάσταση.  Τότε θα γιορτάσουμε τη νίκη στη μάχη με τον κορωνοϊό».

Ιστορίες ομογενών που "έσβησαν"

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους ομογενείς που ηττήθηκαν από τον κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη, όπου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων της ομογένειας ανέβηκε στους έξι.

Ο κ. Τσάκας εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Στυλιανού Βολικάκη αλλά και του εστιάτορα Ανδρέα Κουτσουδάκη, ο οποίος, όπως είπε έδωσε μάχες , τη προηγούμενη δεκαετία για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου ενώ συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του, όταν αναφέρθηκε στη περίπτωση μιας εργαζόμενης στο σύστημα υγείας της Νέας Υόρκης της κυρίας Άννας Βολικάκη, τη στιγμή που μπήκε στην εντατική να δει τον ασθενή, 2 ημέρες πριν αποβιώσει.

« Μόλις του έπιασε το χέρι, το οξυγόνο, ανέβηκε από 80 στο 90», είπε, θέλοντας να καταδείξει πόσο σημαντική είναι αυτή η επαφή , η οποία γεμίζει ελπίδα , ακόμη και την τελευταία στιγμή, εικόνα που απέχει αρκετά από τη σημερινή τραγική πραγματικότητα, όπου οι θάνατοι από τον κορωνοϊό βιώνονται μοναχικά, ενώ σε κάποιες άλλες – ελάχιστες – περιπτώσεις, κυρίως ηλικιωμένοι,  λένε το τελευταίο αντίο στα αγαπημένα τους πρόσωπα μέσω βιντεοκλήσεων, όπως συνέβη σε νοσοκομείο στο Μιλάνο.

Ή άλλη όψη του νομίσματος

Η άλλη όψη του …νομίσματος …του κορωνοϊού, το μεγάλο «κύμα» αλληλεγγύης, με τον κ. Τσάκα να αναφέρεται στο ελπιδοφόρο μήνυμα της αλληλεγγύης και στους «φύλακες αγγέλους» που βοηθούν τους ηλικιωμένους, προσφέροντας και φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη ενώ σε άλλες περιπτώσεις πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ρίχνουν στο γραμματοκιβώτιο των σπιτιών τους έναν φάκελο με χρήματα αλλά και την εικόνα του Αγίου Νικηφόρου , στέλνοντας μήνυμα ελπίδας ότι θα βγουν νικηφόροι από την πανδημία.

« Από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001, η Νέα Υόρκη δεν δέχτηκε καμία άλλη μαζική τρομοκρατική επίθεση διότι έλαβε μέτρα.  Το ίδιο συμβαίνει και αυτή τη στιγμή», τόνισε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

Στη διάρκεια της εκπομπής « Καλό Μεσημέρι», ο κ. Τσάκας αναφέρθηκε σε ανθρώπινες ιστορίες που συγκλονίζουν, στο υψηλό αίσθημα ευθύνης γιατρών και νοσηλευτών καθώς και στο «καμπανάκι» που χτύπησε η πανδημία στο σύστημα της νοσοκομειακής φροντίδας στη Νέα Υόρκη, καθώς έφερε δυνατά στο προσκήνιο τις αδυναμίες και τις ελλείψεις.

« Ο Κορονοϊός μας χτύπησε το καμπανάκι ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα.  Στη Νέα Υόρκη, τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει κτιστεί ούτε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο.  Οι ανάγκες νοσοκομειακής φροντίδας είναι μεγαλύτερες σήμερα σε σχέση με αυτές των προηγούμενων 20 με 30 ετών», επεσήμανε ο ίδιος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News